تجاوز إلى المحتوى الرئيسي

Hillary Clinton ve kızı, ‘Kobani Kızları’ filmini çekecek

Hillary Clinton ve kızı, ‘Kobani Kızları’ filmini çekecek
ABD’nin en güçlü kadın siyasetçilerinden Hillary Clinton ve kızı Chelsea Clinton’a ait prodüksiyon şirketi, Kobani’de terör örgütü DAİŞ’e karşı savaşan YPJ’li kadın savaşçıları anlatan “Kobani’nin Kızları: İsyan, Cesaret ve Adalet Hikayesi” isimli televizyon dizisinin yayın haklarını satın aldı.
posted onJanuary 26, 2021
noتعليق

ABD eski Dışişleri Bakanı ve ABD eski Başkan Adayı Hillary Clinton ile kızı Chelsea Clinton'ın prodüksiyon şirketinin, Batı Kürdistan’ın (Rojava) Kobani kentinde vahşi terör örgütü DAİŞ’e karşı savaşan Kürt kadın savaşçıları anlatan “Kobani'nin Kızları: İsyan, Cesaret ve Adaletin Hikayesi” kitabından uyarlanan televizyon dizisinin yayın haklarını satın aldığı bildirildi.

Clintonların  ortağı olduğu ve 2020’de kurulan HiddenLight Prodüksiyon şirketinin, yazar Gayle Tzemach Lemon'ın Rojava’da Kürt Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) saflarında savaşan kadınları anlatan “Kobani'nin Kızları: İsyan, Cesaret ve Adaletin Hikayesi” kitabının TV dizisi haklarınısatın aldığı belirtildi.

“Kobani’nin Kızları’nı dünyaya sunmaktan daha heyecan verici bir şey yok”

Kobani

 

Projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Clinton, “Kobani'nin Kızları” hikayesini dünyanın her yerinden izleyicilere sunmaktan daha heyecan verici bir şey olamaz. Kobani'nin Kızları, adalet ve eşitlik için savaşan cesur, meydan okuyan kadınların olağanüstü bir anlatımı” dedi.

Clinton ve kızı Chelsea, insan hikayelerine odaklanan içerikte film, TV ve dijital platformlar için belgesel ve drama yapımlar oluşturmak amacıyla diğer bir ortak dahil Aralık 2020'de HiddenLight Prodüksiyon şirketini kurmuşlardı.

Yazar Gayle Tzemach Lemmon, New York Times'ın 2011’de en çok satanlar listesine giren “The Dressmaker of Khair Khana” ve 2015’de kaleme aldığı “Ashley's War”un yazarıdır.

Kobani Kızları kitabı, yüzlerce saatlik röportajlardan ve olay yerindeki haberlerden yararlanılarak hazırlanmış. Kürt kadın savaşçıların Rojava’da DAİŞ'e karşı savaşını konu alan kitap bu beklenmedik hesaplaşmada DAİŞ vahşetinin mağlubiyetini anlatıyor.

Kürt kadınlarının Ortadoğu'da cinsiyet eşitliğini tesis etmeyi amaçlayan bir savaş gücünü ortaya çıkardığına değinen kitap 16 Şubat tarihinde Penguen Press tarafından yayınlanacak.

Gerçekleşmesi halinde bu Rojavalı kadın savaşçılar hakkında hazırlanan ikinci uluslararası film çalışması olacak.  

Daha önce de Fransız yönetmen Eva Husson, DAİŞ tarafından kaçırıldıktan sonra Kürt direniş güçlerine katılan Ezidi kadınların hikayesini anlatan “Güneşin Kızları” (Girls of the Sun) filmini çekmişti.