تجاوز إلى المحتوى الرئيسي

İngiliz Avam Kamarası: İran rejimi Pasdaranları terörist ilan edilmeli

İngiliz Avam Kamarası: İran rejimi Pasdaranları terörist ilan edilmeli
Avam Kamarası Dışişleri Komisyonu Başkanı Tom Tugendhat ve komisyon üyeleri, İngiltere’nin de ABD gibi, bölgeyi istikrarsızlaştırmaya çalışan terörist ve devlet dışı varlıklara açık desteği nedeniyle İran rejimi Pasdaranlarını bir terör örgütü olarak görmesini tavsiye etti.
posted onDecember 16, 2020
noتعليق

İngiliz Avam Kamarası Dışişleri Komisyonu Başkanı Tom Tugendhat ve komisyon üyeleri, İngiltere’nin İran İslam Cumhuriyeti’ne karşı daha sert bir tavır alması gerektiğini belirtti.

Avam Kamarası Dışişleri Komisyonu, İran rejiminin 2015 yılında 5 + 1 grubu (Çin, ABD, Fransa, İngiltere, Rusya ve Almanya) ile vardığı nükleer anlaşmanın (Kapsamlı Ortak Eylem Planı) artık ‘bir anlaşmanın kalıntıları’ haline geldiğini ve düzeltilmesinin mümkün olmadığını vurguladı.

Avam Kamarası Dışişleri Komisyonu Başkanı Tom Tugendhat, iyi niyetlere rağmen, Kapsamlı Ortak Eylem Planı’nın zayıf temellere dayalı bir anlaşma olduğuna vurgu yaparak, “İngiltere hükümeti, bölgesel güvenlik alanındaki endişeleri de ele alarak,  Kapsamlı Ortak Eylem Planı’na alternatif bir anlaşma müzakere etmelidir” dedi.

“Pasdaranlar terör örgütü olarak görülmeli”

Komisyon üyeleri de, İngiltere’nin, İran rejiminin Ortadoğu’daki istikrarsızlaştırma faaliyetlerine daha etkili yanıt vermesi çağrısında bulunarak, İran rejimi Devrim Muhafızları’nın (Pasdaran) bölgeyi istikrarsızlaştırmaya çalışan terörist ve devlet dışı varlıklara açık desteği nedeniyle ABD gibi bir terör örgütü olarak görülmesini tavsiye etti.

“İran rejimi devlet olarak keyfi bir şekilde yabancıları rehin alıyor”

ingiltere



Milletvekilleri, aynı zamanda İran rejimini yabancıların veya çifte uyrukluların keyfi olarak gözaltına alınması ve tutuklamasına karşı uyardı ve bunu ‘devlet tarafından rehin alma girişimi’ olarak değerlendirdi.

Londra ve Tahran arasındaki ilişkiler, özellikle Thomson Reuters Vakfı adına çalışan sivil aktivist Nazenin Zeghari Ratcliffe gibi çifte vatandaşlığa sahip bazı kişilerin İran rejimi tarafından sahte gerekçelerle gözaltına alınıp tutuklanması ardından gerilmişti.