تجاوز إلى المحتوى الرئيسي

İran rejimi Rehim Berin’i idam mı etti?

İran rejimi Rehim Berin’i idam mı etti?
İran rejiminin idam cezasına çarptırdığı Kürt siyasi tutuklu Rehim Berin’in Urmiye Merkez Cezaevi’nden başka bir yere götürüldüğü bildirilirken Berin’in idam edilmiş olabileceğinden endişe ediliyor.
posted onSeptember 12, 2020
noتعليق

İran İslam Cumhuriyeti’nin idam cezasına çarptırdığı Kürt siyasi tutuklu Rehim Berin’in Urmiye Merkez Cezaevi’nden başka bir yere götürüldüğü bildirilirken 4 gündür kayıp olan Berin’in idam edilmiş olabileceğinden endişe ediliyor.

Doğu Kürdistan (Rojhelat) İnsan Hakları Örgütü Hengaw yaptığı açıklamada, Urmiye Merkez Cezaevinde bulunan idam hükümlüsü Kürt siyasi mahkum Rehim Berin’den geçtiğimiz Çarşamba gününden bu yana haber alınamadığını, ailesinin, İran rejiminin Rehim Berin’i idam etmiş olabileceğinden endişe ettiğini belirtti.

Mahabad nüfusuna kayıtlı Rehim Berin 10 yıl önce Rojhelatlı Kürt bir partiye üye olmak, İran rejimine karşı faaliyetler içerisinde bulunma ve İran rejim güçleri mensubu bir askeri öldürmek iddiaları ile idam cezasına çarptırılmıştı.

İran rejim yargısı, Rehim Berin’in suçunu itiraf ettiği gerekçesiyle Berin’e idam cezası verdiğini duyurmuştu ancak Berin, kendisine yapılan insanlık dışı işkenceler ardından işlemediği suçları itiraf etmek zorunda kaldığını açıklamıştı.

Rehim Berin, Urmiye Cezaevinde birkaç defa intihar teşebbüsünde bulunmuştu.