تجاوز إلى المحتوى الرئيسي

احساس قدرت رژیم ایران در بی‌عملی غرب در ماجرای نفتکش‌ها

احساس قدرت رژیم ایران در بی‌عملی غرب در ماجرای نفتکش‌ها
شبکه العالم ایران ابراز اطمینان کرد که بعد از رخدادهای روز جمعه در هرمز، نفتکش حامل نفت ایران بزودی در جبل‌الطارق آزاد خواهد شد.
posted onJuly 20, 2019
noتعليق

سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران شنبه 29 تیر/ 20 ژوئیه فیلم و جزئیاتی را از نحوه توقیف نفتکش بریتانیایی «استنا ایمپرو» در تنگه هرمز، که یک روز پیش از آن صورت گرفته بود منتشر کرد تا توان دریایی خود را نشان داده باشد. 

رمضان شریف سخنگو و مسئول روابط عمومی سپاه نیز شنبه گفت این نفتکش «در حالی توقیف شد که زیر اسکورت ناوچه جنگی بریتانیایی بود که با بی‌توجهی به قوانین و مقررات دریایی، و در مسیر معکوس، در حال ورود به تنگه هرمز و برخورد احتمالی با کشتی‌های دیگر قرار داشت و با درخواست سازمان بنادر و دریانوردی استان هرمزگان، توسط یگان شناوری منطقه یکم نیروی دریایی سپاه توقیف شد».

فیلم انتشار یافته از عملکرد نیروهای سپاه در تسلط بر نفتکش بریتانیایی نشان از عزم راسخ حکومت در اجرای خواسته علی خامنه‌ای رهبر نظام است که چند روز پیش گفت «جوانان مومن یقینا پاسخ بریتانیای خبیث را خواهند دارد» (او در واکنش به نقش مستقیم بریتانیا در توقیف نفتکش حامل دو میلیون تن نفت ایران در تنگه جبل‌الطارق سخن می‌گفت).

ایران شنبه اعلام کرد که 23 خدمه نفتکش بریتانیایی باید در بندرعباس بمانند؛ این به این معنی است که این افراد عملا به گروگان ایران مبدل شده‌اند.

سپاه پاسداران ایران همچنین تاکید کرد که گزارش‌های روز جمعه در مورد تسلط ایران بر یک نفتکش دیگر در هرمز نادرست بوده و این نفتکش پس از آنکه مورد سئوال تکاوران دریایی ایران قرار گرفته توانسته است به مسیرش ادامه دهد. اما به گزارش خبرگزاری‌ها، شرکت ملی نفت الجزایر در خبری رسمی اعلام کرد که این نفتکش با نام «مصدر» متعلق به این شرکت بوده که ایران جمعه ابتدا «در صدد ربودن آن بوده اما موفق نشده است».

تسلط ایران بر نفتکش «استنا ایمپرو» که سوئدی است اما زیر پرچم بریتانیا حرکت می‌کرد، ساعاتی پس از آن رخ داد که دادگاه جبل‌الطارق حکم داد که نفتکش «گریس‌1» یک ماه دیگر در این منطقه باقی بماند؛ این در حالی بود که ایران بر اساس برخی گفته‌ها و عملکرد مقامات بریتانیا امیدوار بود که «گریس‌1» در این روز آزاد شود. اما ظاهرا بریتانیا اصرار داشت که رها شدن «گریس‌1» در برابر آزاد کردن نازنین زاغری از زندان اوین باشد اما حکومت تهران هنوز به این امر تن در نداده است.

جرمی هانت وزیر خارجه بریتانیا شنبه یک تماس تلفنی «طولانی» با همتای ایرانی خود محمد جواد ظریف، در حالی که ظریف در سفر به کشور ونزوئلا بود، انجام داد. 

جرمی هانت بعد از این مکالمه تلفنی به خبرنگاران در لندن گفت که کشورش سطح آماده‌باش برای کشتی‌ها و نفتکش‌هایش در خلیج فارس را به سطح 3 ارتقا داده است.

وزیر خارجه بریتانیا این را نیز گفت که کشورش روز دوشنبه 22 ژوئیه اقدامات بیشتر را اعلام خواهد کرد.

وزارت خارجه بریتانیا روز شنبه کاردار سفارت جمهوری اسلامی ایران در لندن را احضار کرده بود. معلوم نیست چرا حمید بعیدی‌نژاد سفیر رژیم در لندن احضار نشده است. در لندن نبوده یا آن‌کهبریتانیا هنوز مایل نیست که وضع بحرانی‌تر شود؟.

آلمان و فرانسه شنبه از ایران خواستند نفتکش بریتانیایی را آزاد کند تا وضع وخیم‌تر نشود. دونالد ترامپ نیز گفته بود که با بریتانیا در تماس است.

در بی‌عملی غرب در برابر اقدامات رژیم ایران در خلیج فارس، تهران احساس قدرت می‌کند و به دوست و دشمن خود نشان می‌دهد که وعده خامنه‌ای عملی شده و غرب این بار نیز تنها به گفتاردرمانی خود اکتفا کرده است.

معلوم نیست که احساس قدرت رژیم ایران تا کی ادامه خواهد یافت.

در این میان، گزارش خبرگزاری‌های جهانی حاکی است که شمار کشتی‌های ایرانی که برای حمل و نقل کالا به سواحل برزیل رسیده‌اند و بدلیل نداشتن سوخت نمی‌توانند مسیر بازگشت را در پیش بگیرند، به چهار فروند رسیده است. ایران و برزیل داد و ستد گسترده دارند و ایران از جمله خریداران بزرگ گوشت قرمز از برزیل است.

دولت برزیل که رییس جمهوری جدید آن ژائیر بولسه‌نارو به متحد مهمی برای آمریکا و اسرائیل مبدل شده، شنبه تایید کرد که به شرکت‌های نفتی این کشور رهنمود داده بود که اگر به کشتی‌های ایرانی که به برزیل می‌رسند سوخت بدهد، با تحریم آمریکایی روبرو خواهند شد.

در یک تحول دیگر مربوط به بحران نفتکش‌ها، یک نفتکش عظیم ایرانی با نام «هپینِس» که «بدلیل نقص فنی» از ماه گذشته در جده در عربستان باقی مانده بود، شنبه با اسکورت دو ناوچه، به سوی ایران بازگشت.