تجاوز إلى المحتوى الرئيسي

تداوم بلاتکلیفی آزاده یقینی، شهروند بهایی بازداشت‌شده در گنبدکاووس

تداوم بلاتکلیفی آزاده یقینی، شهروند بهایی بازداشت‌شده در گنبدکاووس
posted onDecember 4, 2025
noتعليق

 آزاده یقینی، شهروند بهایی ساکن گنبدکاووس، با گذشت ۱۸ روز از بازداشت، همچنان در شرایطی مبهم و بدون اطلاع از محل نگهداری و اتهامات انتسابی، در بازداشت وزارت اطلاعات قرار دارد.

بنابر گزارش رسیده به آواتودی، این شهروند بهایی که روز شنبه ۲۴ آبان‌ماه ۱۴۰۴ توسط نیروهای امنیتی ایران بازداشت شده، تاکنون از حقوق اولیه‌ خود، از جمله حق دسترسی به اطلاعات پرونده و تماس با خانواده، محروم مانده است.

نیروهای امنیتی هنگام بازداشت، برخی وسایل شخصی او از جمله لپ‌تاپ و تلفن همراهش را نیز ضبط کرده‌اند. آزاده یقینی پیش‌تر نیز در سال‌های گذشته به دلیل فعالیت‌هایش چندین بار توسط نهادهای امنیتی احضار و مورد بازجویی قرار گرفته بود.

سرکوب بهاییان در ایران از دهه‌ها پیش تا امروز به‌صورت سازمان‌یافته و سیستماتیک ادامه داشته است.

حکومت جمهوری اسلامی بهاییان را به رسمیت نمی‌شناسد و آنان را به بهانه‌های واهی امنیتی بازداشت، بازجویی و زندانی می‌کند.

محرومیت از تحصیل در دانشگاه‌ها، مصادره‌ی اموال، پلمب کسب‌وکارها، فشارهای شدید اقتصادی، تخریب گورستان‌ها و ایجاد محدودیت‌های گسترده در فعالیت‌های اجتماعی و مذهبی از مهم‌ترین ابزارهای سرکوب علیه این جامعه است.

در بسیاری از موارد، بازداشت‌شدگان از حقوق اولیه‌ای مانند دسترسی به وکیل، دادرسی عادلانه و ملاقات با خانواده محروم می‌مانند.

این سیاست‌ها نه‌تنها نقض آشکار حقوق بشر است، بلکه تلاشی برای خاموش‌کردن هویت و موجودیت بهاییان در ایران به شمار می‌رود.