تجاوز إلى المحتوى الرئيسي

Türkiye’den, Mısır ile İhvan-Fethullahçı takası iddiasına yalanlama

Türkiye’den, Mısır ile İhvan-Fethullahçı takası iddiasına yalanlama
posted onSeptember 20, 2021
noتعليق

Ankara’daki Türk kaynaklar, yumuşayan Ankara-Kahire ilişkileri çerçevesinde Türkiye’nin Mısır’ın aradığı 20 İhvan militanını sınır dışı etme karşılığında Mısır’ın da Fetullah Gülen hareketinin ülkedeki faaliyetlerini kısıtlayacağı iddiasını yalanladı.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli “The National” haber sitesi, Türkiye’nin Mısır’ın “silahlı eylem dahil terörizm” suçlamasıyla aradığı 20 Müslüman Kardeşler (İhvan-ı Müslimin) militanını sınır dışı edeceğini, buna karşılık Mısır’ın da Fetullah Gülen hareketinin ülkedeki faaliyetlerini kısıtlayacağını iddia etmişti.

YetkinReport’a isim ve makam belirtmeden konuşan Ankara’daki kaynaklar, iki ülke arasında herhangi bir takasın söz konusu olmadığını ve haberde adı geçen kişiler hakkında herhangi bir sınır dışı işlemi yapılmadığını kaydederek iddiayı yalanladı.

Birleşik Arap Emirlikleri kaynaklı iddialar, Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal ve Mısır Dışişleri Bakan Yardımcısı Hamdi Loza başkanlığındaki heyetler arası görüşmelerden sonra ortaya atılmıştı.