تجاوز إلى المحتوى الرئيسي

ABD seçimlerinde demokratlar Biden ile en geniş cepheyi hedefliyor

ABD seçimlerinde demokratlar Biden ile en geniş cepheyi hedefliyor
ABD’de Demokrat Parti Kurultayı’nda Joe Biden resmen partinin başkan adayı olarak seçilirken Demokrat Parti, tüm renklerden muhalefete adayları Joe Biden’ın arkasında birleşme çağrısı yapıyor.
posted onAugust 19, 2020
noتعليق

ABD'de yaklaşan seçimler öncesinde gerçekleştirilen Demokrat Parti Kurultayı'nda parti delegeleri, 3 Kasım'da yapılması planlanan seçimlerde Joe Biden'ı resmen partinin başkan adayı olarak gösterdi.

Milwaukee'nin ev sahipliği yaptığı ve 59. başkanlık seçimleri öncesinde 4 günlük Demokrat Parti Kurultayının ikinci gününde, ülke genelindeki delegeler online olarak oy kullandı. Oylamayla birlikte Demokrat Parti'nin başkan adayı resmi olarak Biden olmuş oldu.

Oylamanın sonuçları açıklanır açıklanmaz Biden (77), doğrudan video konferans yoluyla delegelere hitap ederek, "Kalbimin derinliklerinden teşekkür ederim. Bu, benim ve ailem için dünya demek! Konferansın dördüncü ve son gününde resmi kabul konuşmasını yapacağım Perşembe günü sizinle görüşeceğim" dedi.

Eski Demokrat ABD Başkanı Bill Clinton (73), konuşmasında Trump'a yüklenirken, "Böyle kriz zamanlarında Oval Ofis bir kumanda merkezi olmalıdır. Şu anda ise bir fırtına merkezi. Sadece kaos var" ifadelerini kullandı.

Eski Başkan Jimmy Carter (95) ise yaptığı açıklamada, Biden'ın "deneyimli ve nezaketli" biri olduğunu ifade ederek, "O bizi birleştirip Amerika'nın büyüklüğünü geri getirebilecek kişi" dedi.

Demokrat Parti’den geniş cephe atağı

ABD'de başkanlık seçimi yaklaşırken Demokrat Parti tüm renklerden muhalefete adayları Joe Biden’ın arkasında birleşme çağrısı yapıyor. 

Demorkatlar, Joe Biden öncülüğünde tüm güçleri en geniş cephe altında toplamak istiyor. Demokratlar, Kasım'daki seçimle ilgili, görevini sabote ederek seçimlerde manüplasyonlara hazırlanan Donald Trump’a toplumun geniş kesimlerinden verilebilecek bir ret yanıtı, bir terbiyeliler ayaklanması olacağı kanaatiyle Trump’a karşı geniş bir cephede mücadele edilmesi gerektiğini savunuyor. Bu amaçla eski başkanlardan Barack Obama ve Bill Clinton’un da aralarında bulunduğu birçok etkin siyasi aktörü Biden’a destek için çaba yürütmeleri konusunda destek sunmalarını istiyor.

ABD'nin eski Dışişleri Bakanı ve 2016'daki seçimlerde Demokrat Başkan Adayı olan Hillary Clinton da bu yılki başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti Adayı Joe Biden'ı destekleyeceğini duyurmuştu.