تجاوز إلى المحتوى الرئيسي

Başbakan Mesrur Barzani Bafil Talabani ile görüştü

Başbakan Mesrur Barzani Bafil Talabani ile görüştü
Başbakan Mesrur Barzani Erbil’de YNK Eşbaşkanı Bafil Talabani’yi kabul etti. Başûr’daki Kürdistan Yönetimi’ndeki siyasal ve ekonomik durumun konuşulduğu görüşmede Kürdistan Bölge Hükümeti’nin desteklenmesi görüşü öne çıktı.
posted onJuly 27, 2020
noتعليق

Güney Kürdistan’daki (Başûr) Kürdistan Bölge Yönetimi Başbakanı Mesrur Barzani, Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Eşbaşkanı Bafıl Talabani’yle başkent Erbil’de kabul etti.

Kürdistan Bölge Yönetimi’ndeki durumun değerlendirildiği Başbakan Mesrur Barzani ve Bafil Talabani görüşmesinde, siyasi partilerin Kürdistan Bölgesi Hükümeti’ne destek verilmesi gerektiğini vurguladı.

YNK’nin başlıca katılımcısı olarak Kürdistan Bölgesi Hükümeti’ne destek verdiğini belirten YNK Eşbaşkanı Talabani, siyasi taraflar arasındaki sorunların  hükümetin resmi kurumlarına zarar verecek duruma gelmemesi gerektiğini ve tüm tarafların, sorunların diyalog yoluyla çözüme kavuşturulmaları için hükümete ve siyasi sürece destek vermesi gerektiğini kaydetti.

Talabani, “Bütün kazanımlarımız, birlik ve beraberliğimizin sonucudur. Bu yüzden, bu zor dönemde krizlerin atlatılması için her türlü çabayı göstereceğiz” dedi.

Başbakan beklentilerini ifade etti

Başbakan Mesrur Barzani ise Başûr halkının zorluklar karşısındaki sabrına vurgu yaparak, iç çekişmelerden rahatsızlık duyduklarını ve tarafların uygun bir siyasi zemin oluşturmasını beklediklerini ifade etti.

Hükümetin, bütün Kürdistan Bölgesi’nin hükümeti olduğunu vurgulayan Başbakan, hükümet ortağı bütün partilerin, hükümetin çalışma programına destek vermesi gerektiğini, zira 9’uncu kabinenin programının, hükümetteki bütün partilerin ortak programı olduğunu belirtti.

Başbakan ayrıca, yaşanan ekonomik kriz ve yeni tip Coronavirüs (Covid-19) salgınının atlatılması ve vatandaşların yaşam koşullarının iyileştirilmesi için hükümetin bütün imkanlarıyla çalıştığını, bunu için de bütün tarafların desteğini beklediğini vurguladı.