رسانههای منطقه دوشنبه هفتم امرداد/ 29 ژوئیه گزارش دادند، بعد از دیدار روزهای اخیر هیات حماس از تهران، «جبهه واحدی از مقاومت» و از «ایران تا عراق، سوریه، لبنان و نوار غزه علیه اسرائیل، آمریکا و همپیمانان آندو در هر نبرد احتمالی آتی» تشکیل شد.
منبع این گزارشها سخنان یک دیپلمات وابسته به جمهوری اسلامی ایران بوده است.
صالح العاروری رییس هیات حماس خود در پایان سفر شش روزه که طی آن با علی خامنهای رهبر رژیم نیز دیدار کرده بود، در مصاحبه با خبرگزاری «صفا» متعلق به سازمان حماس، تایید کرده بود که سفر هیات این سازمان به تهران «راهبردی و تاریخی» بوده است؛ مقامات ایران نیز گفته بودند که این دیدار، موجب انسجام بیشتر در «جبهه مقاومت» و ایجاد بیشترین اتحاد میان اعضای این جبهه شده است.
«جبهه مقاومت» شامل رژیمهای ایران، سوریه، حزبالله لبنان، حماس، جهاد اسلامی فلسطین، حشدالشعبی در عراق و حوثیهای یمن و چند گروه دیگر همپیمان با آنها هستند؛ عواملی که از نگاه بخشی از جامعه جهانی تروریستی محسوب میشوند. (در ارتباط با سفر هیات حماس به تهران،گزارشهای روزهای اخیر آواتودی را مطالعه کنید).
تشکیل و انسجام بیشتر جبهه سراسری از سوی ایران در منطقه در شرایطی است که امید رژیم ایران به حل قضیه نفتکشها بعد از روی کار آمدن بوریس جانسون به عنوان نخست وزیر در بریتانیا محقق نشده است.
قضیه نفتکشها از چند هفته پیش شرایط منطقه را متشنج کرده است.
اظهارات دومینیک راب وزیر خارجه جدید لندن که دوشنبه گفت بریتانیا حاضر به تبادل کشتی توقیف شده حامل نفت ایران در جبلالطارق (منطقه زیر حکومت بریتانیا) با کشتی بریتانیایی توقیف شده در ایران نیست، آب سردی بر امید سران تهران به انجام یک معامله متقابل بر سر نفتکشها ریخته است.
ناو جدید بریتانیایی نیز به آبهای خلیج فارس رسیده تا نفتکشهای کشورش را هنگام عبور از تنگه هرمز همراهی کند؛ امری که رژیم ایران به آن حساسیت زیاد نشان داده است.
این تحولات احتمالا نشان از ناکامی سفر یوسف بن علوی وزیر خارجه عمان است که در روزهای اخیر در دیدار با حسن روحانی و سایر مقامات رژیم در تهران، تلاش کرد سبب آرامش وضع شود؛ اما ظاهرا کوششهای خیرخواهانه این کشور که دوست همه جهان است، موفق نبوده و از این روی، احتمال بروز تحرکات نظامی بیشتر از سوی رژیم ایران، امری بعید نیست.