Skip to main content

فاجعه جوانان کوله‌بر کرد، موضوع فیلم سینمایی جدید ایرانی، با ایفای نقش بازیگر مشهور کرد

فاجعه جوانان کوله‌بر کرد، موضوع فیلم سینمایی جدید ایرانی، با ایفای نقش بازیگر مشهور کرد
جمهوری اسلامی ایران زندگی جوانان کرد ایران را به فاجعه کشانده است؛ شاید بیش‌تر از جوانان بسیاری دیگر از نقاط ایران زمین.
posted onJuly 25, 2019
nocomment

جوانان کرد برای معیشت زندگی در گروه‌های هزار هزار به یکی از سخت‌ترین کارهای زندگی در دوران کنونی می‌پردازند: کوله‌بری از صعب‌العبورترین کوه‌ها برای کمترین دستمزد؛ اما کاری شرافتمندانه.

وعده‌های حکومت‌گران برای ساماندهی این انسان‌های شریف و دردمند به جایی نرسیده است. انتظار هم نمی‌رود که فیلم سینمایی که قرار است ساخته شود، وضعیت آنان را تغییر دهد اما دست‌کم آگاهی مردم را نسبت به این فاجعه افزایش خواهد داد.

خسرو معصومی کارگردان سینما در روزهای گذشته گفت که تازه‌ترین فیلم او به کوله‌برهای کردستان اختصاص خواهد یافت، همانگونه که دو فیلم پیشین او به مسائل و دغدغه‌های جوانان کشور پرداخته بود.

خسرو معصومی افزوده که نوید محمد زاده بازیگر سرشناس کرد را برای ایفای نقش اصلی فیلمش انتخاب کرده و ساخت آن در زمستان کلید خواهد خورد؛ نوید، ٣٣ ساله، که زاده مهران دراستان ایلام است و کردی را نیز با لهجه آن دیار تکلم می‌کند، بر اساس گزارش‌ها از بازیگری در فیلم استقبال کرده است.

کارگردان گفته است که کوله‌بران کشور، همان جوانانی هستند که نمی‌توانند هیچ آینده‌ای برای خود متصور شوند و در شرایط سختی زندگی می‌کنند.

سال‌ها پیش نیز بهمن قبادی کارگردان سرشناس کرد در یکی از فیلم‌هایش به فاجعه کوله‌بران کرد پرداخته بود؛ بهمن قبادی بعدها از ایران رفت و ظاهرا برای همیشه.

یادآوری می‌کنیم یک نماینده مجلس رژیم به تازگی تایید کرد که کوله‌برانی کرد با مدارک دکترا و کارشناسی ارشد (فوق لیسانس) در میان ده‌ها هزار کوله‌برد کردی هستند که در سال‌های اخیر برای بدست آوردن اندک درآمدی جان خود را در کوه و کمرهای مناطق مرزی ایران و عراق به خطر می‌اندازند.

احسن علوی عضو هیات رییسه کمیسیون عمران مجلس حکومت ملایان پنجشنبه سیزدهم تیر/ چهارم ژوئیه در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس گفته بود «روز به روز بر شمار این افراد افزوده می‌شود».

به گفته این نماینده مجلس، «کوله‌برانی دارای تحصیلات دانشگاهی ارشد و با داشتن مدارک کارشناسی ارشد و دکترا هستند که به حمایت دولت نیاز دارند اما هیچ چارچوبی برای امرار معاشی با ثبات برای آنها در نظر گرفته نشده و آنان متاسفانه فاقد هر گونه حمایتی از نهادها یا سازمان‌های حمایتی هستند».

احسن علوی به این واقعیت اشاره کرده بود که «دلالان و سودجویان در تهران با جا به جایی چند جنس و کالا سودهای میلونی می‌کنند اما کوله‌بران زحمتکش که شغلی شرافتمندانه انتخاب کرده و به دنبال کارهای خلاف نیستند، در مناطق صعب‌العبور بارهای سنگین را بر دوش خود تحمل کرده و تنها چند هزار تومان می‌گیرند».

رسول خضری نماینده مناطق کردنشین پیرانشهر و سردشت در استان آذربایجان غربی به تازگی فاش کرده بود که تنها در این مناطق تا ١٥ هزار کوله‌بر هستند که با احتساب افراد خانواده‌هایشان زندگی ٨٠ هزار تن به کار آنان بستگی دارد.

او گفته بود مردم مرزنشین نه تنها تحریم خارجی را تحمل می‌کنند بلکه مورد تحریم داخلی نیز که انسداد معابر کوله‌بری است، روبرو هستند.