Skip to main content

Süleymaniye Valisi: Kasım Süleymani’nin öldürüldüğü gün “Dünya Barış Günü” olsun 

Süleymaniye Valisi: Kasım Süleymani’nin öldürüldüğü gün “Dünya Barış Günü” olsun 
posted onJanuary 7, 2022
nocomment


  Kürdistan Bölgesi’nin Süleymaniye Valisi Heval Ebubekir, “Kasım Süleymani’nin öldürüldüğü günün, Dünya Barış ve Uluslararası Diyalog Günü ilan edilmesini öneriyoruz” dedi. 
 
Kürdistan Bölgesi’nin Süleymaniye kentinde, İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin ABD tarafından öldürülmesinin ikinci yıldönümü vesilesiyle anma töreni düzenlendi. Törene, İran’ın Süleymaniye Başkonsolosu Mehdi Şuşteri, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Başkanı Bafıl Talabani, Kürdistan hükümetinden bazı yetkililer ve bazı siyasi parti temsilcileri katıldı.  
 
Süleymaniye Valisi Heval Ebubekir yaptığı konuşmada, Kasım Süleymani’nin öldürüldüğü 3 Ocak gününün, “Dünya Barış ve Uluslararası Diyalog Günü” olmasını istedi. 
 
Kasım Süleymani hakkında övgü dolu sözler sarf eden Heval Ebubekir, “Kasım Süleymani ile dava arkadaşları, büyük bir insanlık görevi olarak terörle mücadelede biz Kürdistan halkına, Peşmerge güçlerine, Kürdistan hükümetine, Kürdistan siyasi güçlerine, Irak ve uluslararası topluma verdikleri desteği, onların yiğitlik ve onurlu duruşlarını anmak için burada toplanmış bulunmaktayız” dedi. 
 
Heval Ebubekir konuşmasının devamında Kasım Süleymani’nin öldürüldüğü 3 Ocak günü için “Aynı zamanda bugünün, Dünya Barış ve Uluslararası Diyalog Günü olarak ilan edilmesini öneriyoruz. Bugün, Irak özellikle de Kürdistan Bölgesi’nde diyalog zemini oluşturup savaş, çatışma ve çelişkileri sonlandırmaya vesile olsun” dedi. 
 
ABD’ye ait silahlı insansız hava araçları (SİHA) 3 Ocak 2020’de Irak’ın başkenti Bağdat’ta Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ile Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi El Mühendis’in içinde bulunduğu aracı vurmuş, her ikisi de olay yerinde hayatını kaybetmişti.