Skip to main content

Cemil Bayık’tan KYB’ye seçim desteği 

Cemil Bayık’tan KYB’ye seçim desteği 
posted onSeptember 30, 2021
nocomment

KCK Eş Başkanı Cemil Bayık, 10 Ekim’de düzenlenecek Irak seçimlerine ilişkin “Herkes bu seçimlerden YNK'nin güçlü çıkması için çalışmalı. Bizim yaklaşımımız da YNK'nin bu seçimlerden güçlü bir şekilde çıkması, zayıf düşmemesidir.” dedi.

PKK’nin yayın organı ANF’de yer alan haberde, Cemil Bayık 10 Ekim’de gerçekleşecek Irak seçimlerinden Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (KYB) başarıyla çıkması gerektiğini savundu. 

KYB içerisindeki sorunlara değinen Bayık, “Şu an YNK'de birtakım iç sorunlar var. Düşman da bu sorunları nasıl daha fazla büyütürüm, deşerim ve bu şekilde YNK'yi, Kürtleri zayıflatırım diyor. Bu şekilde yaparak amaçlarına ulaşmak istiyorlar. Hem YNK'de yer alanlar hem de halkımız; özellikle Süleymaniye ve çevresinde yaşayan halkımız, bu oyunlara karşı dikkatli olmalı ve yol vermemelidir.” diye konuştu.

“Suikastleri arttırıp karışıklık yaratmak, KYB içerisindeki sorunları büyütmek” isteyen çevrelerin KYB’nin seçimlerden zayıf çıkmasını sağlamaya çalıştığını belirten Bayık, “YNK'de yer alanların ya da YNK dışında olanların fikirleri ne olursa olsun herkes bu seçimlerden YNK'nin güçlü çıkması için çalışmalı. Düşmanın oyunu boşa çıkmalıdır. Bizim yaklaşımımız da YNK'nin bu seçimlerden güçlü bir şekilde çıkması, zayıf düşmemesidir. Bu yüzden kimse meseleye dar yaklaşmamalı.” ifadelerini kullandı.