Skip to main content

Erdoğan’dan Mahmur saldırısı açıklaması

Erdoğan’dan Mahmur saldırısı açıklaması
posted onJune 16, 2021
nocomment

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “PKK’nın üst düzey yöneticisi ve Mahmur genel sorumlusu “Doktor Hüseyin” kod adlı Selman Bozkır, dün Milli İstihbarat Teşkilatı’mızın kahramanları tarafından etkisiz hale getirildi.” dedi.

Cumartesi günü Mahmur mülteci kampına düzenlenen hava saldırısı hakkında açıklamalarda bulunan Erdoğan, “üst düzey bir PKK yöneticisinin” söz konusu operasyonda hayatını kaybettiğini duyurdu.

Operasyonun MİT tarafından yürütüldüğünü belirten Erdoğan, “Buradan Milletimize güzel bir vermek istiyorum. Terör örgütü PKK’nın üst düzey yöneticisi ve Mahmur genel sorumlusu “Doktor Hüseyin” kod adlı Selman Bozkır, dün Milli İstihbarat Teşkilatı’mızın kahramanları tarafından etkisiz hale getirildi. Bu başarılı operasyonda emeği geçen tüm arkadaşlarıma milletim adına teşekkür ediyorum. Hain ve bölücü örgütün Mahmur’u terörün “kuluçka merkezi” olarak kullanmasına müsaade etmeyecek, terörü kaynağında kurutmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Cumartesi günü öğle saatlerinde, Mahmur mülteci kampına yönelik Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) ile düzenlenen saldırıda 3 kişi hayatını kaybetmişti. 

PKK, Mahmur saldırısına ilişkin henüz bir açıklama yapmadı.

ABD’nin Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Linda Thomas-Greenfield, “Açıkça uluslararası ve insani hukuk kurallarının ihlali olan bu saldırılardan derin endişe duyuyorum.” diyerek tepki göstermişti.