Skip to main content

Mesrur Barzani: PKK Kürdistan Bölgesi’ni terk etmelidir

Mesrur Barzani: PKK Kürdistan Bölgesi’ni terk etmelidir
posted onMay 1, 2021
nocomment

Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Mesrur Barzani, PKK’nin Kürdistan Bölgesi topraklarını terk etmesi ve Kürdistan Hükümeti iktidarına saygı duyması gerektiğini söyledi.

Al Jazeera televizyonuna verdiği röportajda, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Kürdistan Bölgesi’nde PKK hedeflerine karşı yürütmüş olduğu operasyonlar hakkındaki bir soruyu yanıtlayan Mesrur Barzani, PKK ile Türkiye arasında yaşananların Kürdistan Bölgesi’nin sorunu olmadığını, Türkiye’nin bir iç sorununun Kürdistan Bölgesi topraklarına taşınması olduğuna vurgu yaptı. 

Güçlerinin büyük çoğunluğunun İŞİD ile savaştığı dönemde, PKK’nin bulunduğu bölgelerde güvenlik boşluğunun ortaya çıktığını ve PKK’nin bunu kullanarak söz konusu bölgelere yerleştiğine dikkat çeken Mesrur Barzani, PKK’nin Kürdistan Bölgesi topraklarında olmaması ve kendisini bir alternatif olarak sunmaması gerektiğini söyledi. 

Başbakan Barzani, çatışmalar nedeniyle bölgenin istikrarsızlaştığını belirterek, PKK’den Kürdistan Bölgesi’nin terk etmesini ve Kürdistan hükümeti iktidarına saygı duymasını istedi.

Türkiye’nin Kürtler ile olan ilişkisinin sadece PKK çerçevesinde ele alınmaması gerektiğini belirten Mesrur Barzani “Türkiye’nin PKK ile sorunu var ama diğer Kürtler ile sorunu yok” ifadesini kullandı.  

Mesrur Barzani, Türkiye ile olan ticari ve ekonomik ilişkilerini geliştirmek istediklerini sözlerine ekledi.