Skip to main content

Erdoğan’dan Metina Operasyonu açıklaması

Erdoğan’dan Metina Operasyonu açıklaması
posted onApril 24, 2021
nocomment

TSK’nın 23 Nisan akşamı Metina’da PKK üyelerine yönelik başlatmış olduğu hava ve kara operasyonu hakkında açıklamalarda bulunan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Amacımız, güney sınırlarımızda oluşturulmaya çalışılan terör varlığını tamamen ortadan kaldırmak” dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Kürdistan Bölgesi’de yer alan Metina, Zap, Avaşin, Basyan ve Kandil dağlık bölgelerinde PKK üyelerine yönelik kara operasyonu başlattığı bildirildi.

Operasyonun harekat merkezine bağlanan Erdoğan, "Amacımız, güney sınırlarımızda oluşturulmaya çalışılan terör varlığını tamamen ortadan kaldırmak ve tehditleri bertaraf etmektir. Bölgemize kan, gözyaşı ve yıkımdan başka bir şey getirmeyen bu katil sürülerinin kökünü kurutana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın açıklamalarına göre, operasyonda çok sayıda PKK’li hayatını kaybetti.

Öte yandan PKK’ye yakın haber ajanslarının geçtiği bilgiye göre, operasyonda TSK’nın 8 farklı tugayından askerler yer alıyor. 

TSK ve PKK arasındaki çatışmaların Metina ve Avaşin bölgelerinde şiddetlendiği, bölgenin savaş uçakları ve sınır hattındaki karakollardan yapılan top atışlarıyla vurulduğu ifade ediliyor.