Skip to main content

“13 şehit olayı Ankara’da bazı koltuklara mal olabilir”

“13 şehit olayı Ankara’da bazı koltuklara mal olabilir”
posted onFebruary 19, 2021
nocomment

Gazeteci Murat Yetkin, Garê operasyonunun olası sonuçları hakkında bir yazı kaleme aldı ve operasyonun Ankara’da bazı önemli kişileri koltuklarından edebileceğini belirtti.

Yetkinreport.com’da yer alan yazıda Yetkin “Baştan söyleyelim. Ama iki gün, ama iki hafta, ama iki ay. Yakın bir süre içinde 13 şehit olayı Ankara’da bazı koltuklara mal olabilir. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 16 Şubat’ta Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştükten sonra Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a “Başaramadık diyorsan sorumlusu kim?” diye sorması boşuna değildi” dedi. 

Harekatın amacı

Garê operasyonunun, “Ankara’yı sarstığını ve tartışmaların en çok iki soru üzerinde yoğunlaştığını” belirten Yetkin ““Pençe Kartal 2” kod isimli harekâtın asıl amacı rehin kurtarmak mı, yoksa Gara bölgesini PKK kontrolünden kurtarmak mıydı? Ve Cumhurbaşkanı tarafından saptanan başarısızlığın faturası kime kesilecek? Ya da başarısızlığın sorumluluğu Cumhur İttifakı içindeki dengeler nedeniyle unutulmaya mı bırakılacak?” diye sordu.


TSK’nın 10 Şubat’ta başlattığı ve dört gün süren Garê operasyonunda, PKK’nin daha önce alıkoyduğu, aralarında asker, polis ve MİT mensubunun da bulunduğu 13 kişi yaşamını yitirmişti.