Skip to main content

Mithat Sancar: İktidar, Garê'deki sorumluluğunu örtmek için partimizi günah keçisi seçiyor

Mithat Sancar: İktidar, Garê'deki sorumluluğunu örtmek için partimizi günah keçisi seçiyor
posted onFebruary 16, 2021
nocomment


HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, iktidarın Garê operasyonu sonrası HDP’yi günah keçisi ilan etmeye çalıştığını, bunun kendilerine yönelik yeni ve ağır bir operasyon olduğunu açıkladı.

Partisinin grup toplantısında, tamamını Garê operasyonuna ayırdığı konuşmasında Sancar, Gare’de yaşananların bir katliam olduğunu belirtti. 

İktidarın Garê operasyonundaki sorumluluğuna değinen Sancar, “iktidarın çok açık ve ağır bir siyasi sorumluluğu vardır. Bu sorumluluk en az iki alanda söz konusudur. Bu iki alanda sorumluluk açık ve mutlak olarak iktidardadır. Birincisi, operasyonun yapılma şeklidir, ikincisi, operasyon dışındaki seçeneklerin değerlendirilmemiş olmasıdır. Operasyonun amacı neydi? Eğer amaç gerçekten alıkonulmuş ve bugün rahmete gitmiş bu görevlilerin kurtarılmasıysa operasyon bu şekilde mi yapılmalıydı? 41-42 savaş uçağı günlerce bomba yağdırıyor, bu ortamda bu şartlarda bu insanların kurtarılması mümkün müydü? Nitekim operasyonun başarısız olduğunu, kendi hedefi doğrultusunda, Cumhurbaşkanı açıkça söylüyor. Peki bunun sorumluluğu yok mu? Bu soru haklı bir soru, meşru bir soru değil midir?” ifadelerini kullandı.

HDP Eş Genel Başkanı, partisinin Garê sonrası yeni bir süreç ile karşı karşıya olduğunu şu sözlerle açıkladı: “Şunun altını çizmem lazım. Garê'dê bu kadar açık sorumluluğu olan iktidar, sorumluluğunu örtmek için partimizi günah keçisi ilan ediyor. Muhalefeti de kendi sorumluluğuna ortak etme peşinde koşuyor. İşte bu yeni ve ağır bir operasyondur. Bu demokratik siyasete ve demokrasi umuduna yönelik bir operasyondur. Yeni kırılmalar peşinde koşuyor bir iktidar.”