Skip to main content

Türkiye Millî Savunma Bakanlığı’ndan ilginç PKK açıklaması

Türkiye Millî Savunma Bakanlığı’ndan ilginç PKK açıklaması
posted onFebruary 11, 2021
nocomment

Türkiye Millî Savunma Bakanlığı, Güney Kürdistan’ın Gare bölgesinde PKK’ye yönelik hava operasyonu düzenlendiğini açıkladı.
 
Millî Savunma Bakanlığı, açıklamasında “PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek; Irak kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla; uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak kuzeyinde Gara bölgesinde bulunan ve teröristler tarafından kullanılan hedeflere 10 Şubat 2021 günü saat 02.55’ten itibaren “Pençe Kartal-2 Harekâtı” düzenlendi. Operasyona devam edilmektedir” dedi.

Millî Savunma Bakanlığı’nın açıklamasını ilginç kılan nokta, PKK ve KCK’den söz ederken, ayrıca “diğer terörist unsurlar” ifadesi kullanması. Oysa Gare bölgesinde PKK’nin bile varlığı şüpheli bir durumken, Millî Savunma Bakanlığı’nın başka “terörist unusur”lardan söz etmesi dikkat çekti. Millî Savunma Bakanlığı’nın “diğer terörist unsurlar” ifadesi ile hangi gruplardan söz ettiği ise merak konusu.