Skip to main content

Erdoğan’dan yeni anayasa çağrısı

Erdoğan’dan yeni anayasa çağrısı
posted onFebruary 2, 2021
nocomment

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan sürpriz bir çıkışla yeni bir anayasa yapmanın vaktinin geldiğini söyledi.

Kabine Toplantısının ardından basının karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce yapılan anayasa çalışmalarının CHP tarafından engellendiğini öne sürerek şöyle konuştu:

"Türkiye'de sorunların kaynağının darbeciler tarafından yapılan anayasalar olduğu açıktır. Ne kadar değiştirirsek değiştirelim anayasanın ruhuna derç edilen darbe ve vesayet izini silmek mümkün olmuyor. Bunun için daha önce yeni bir anayasa girişiminde bulunmuştuk. Mecliste sandalye sayılarına bakmadan tüm partilerden eşit temsilciyle başlayan çalışmalar CHP'nin süreci tıkaması ve uzlaşmaz tutumu sebebiyle maalesef neticeye ulaşamamıştı.

"Belki de şimdi Türkiye'nin yeni bir anayasayı tartışmasının vakti gelmiştir. Anayasa çalışması öyle gizli saklı yerlerde, ülkesiyle zihni ve kalbi bağlantısı kopuk kişilerle yürütülebilecek bir iş değildir. Bu çalışmanın milletin gözü önünde ve temsilcilerinin tamamının katılımıyla gerçekleştirilmesi ve milletin takdirine sunulması gerekir. Cumhur İttifakı'ndaki ortağımızla anlayışa varmamız halinde yeni anayasa için harekete geçebiliriz."