Skip to main content

Kürt ulusal kıyafetlerine hakarete İranlı sanatçı Mahnaz Afşar’dan tepki: Bijî Kurd

Kürt ulusal kıyafetlerine hakarete İranlı sanatçı Mahnaz Afşar’dan tepki: Bijî Kurd
İran rejimi devlet televizyonu sunucusunun Kürt ulusal kıyafetlerine yönelik hakaretine tepki gösteren İranlı ünlü sinema oyuncusu Mahnaz Afşar, Kürt ulusal kıyafetlerini giydiği fotoğraf paylaşarak, “Bijî Kurd” dedi.
posted onJanuary 20, 2021
nocomment

İran İslam Cumhuriyeti devlet televizyonu Kanal 2 dahil rejim güdümündeki ana akım medyada Kürt ulusal kıyafetlerine yönelik hakarete tepki gösteren İranlı ünlü aktrist Mahnaz Afşar, Kürt kıyafetleri ile fotoğraf paylaşarak, “Bijî Kurd” (Yaşasın Kürt) dedi.

Geçtiğimiz günlerde İran devlet televizyonu Kanal 2’de yayınlanan canlı programda izleyiciler ilginç bir diyaloğa şahit olmuştu.

Program sunucusu Muhammed Cafer Hüsrevi isimli şahıs, konuk ettiği Kırmaşanlı Kürt aktivist Feriburz Azizi’nin üzerindeki Kürt ulusal kıyafetlerini küçümseyen bir tavırla küçümseyen sözler sarfetmişti.

Sunucu Hüsrevi’nin, “üzerindekiler çoban kıyafetleri mi?” şeklindeki alaycı sorusuna Kürt aktivist Azizi, “Bunlar bin yıllardır giydiğimiz ulusal kıyafetlerimiz. Devrimci Kawa hikayesinde de Kawa’nın zalim Dehak’a karşı savaşırken bu kıyafetleri giydiği söylenir. Bunlar bizim için kültürümüzün simgesi, özgürlüğümüzün sembolü” şeklinde yanıt verdi.   

Spikerin alaycı tutum ve soruları Doğu Kürdistan (Rojhelat) ve İran’daki Kürtler tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Birçok kişi sosyal medya hesabı üzerinden Kürt kıyafetleri giyerek İran rejimi devlet televizyonu ve sunucu Hüsrevi’ye tepki gösterdi.

Afşar’dan destek

Afşar

 

Sosyal medya üzerinden rejim televizyon kanalı ve sunucu bozuntusu Hüsrevi’ye karşı başlatılan tepki kampanyasına bir destek de İranlı ünlü sinema sanatçısı Mahnaz Afşar’dan geldi.

Kendi twitter hesabı üzerinden Kürt ulusal kıyafetlerini giydiği bir fotoğrafını paylaşan Afşar, “Bijî Kürt” diye yazarak Kürt ulusal kıyafetlerine yapılan hakarete tepki gösterdi.

Mahnaz Afşar’ın bu tepkisine sosyal medyadan büyük destek geldi.