Skip to main content

Haşdi Şabi’ye hava saldırısı: 9 ölü, 10 yaralı

Haşdi Şabi’ye hava saldırısı: 9 ölü, 10 yaralı
Irak’ın Babil kentinde bulunan İran rejimi güdümündeki Şii milis gruplarının çatı örgütü Haşdi Şabi askeri üssüne yönelik gerçekleştirilen saldırıda 9 milisin öldüğü 10’unun da yaralandığı bildirildi.
posted onJanuary 19, 2021
nocomment

Irak’ın başkenti Bağdat’ın güneyinde yer alan Babil kentinde İran İslam Cumhuriyeti’nin Irak’taki eli olan ve Şii milis gruplarının bir araya getirilmesiyle oluşturulan Haşdi Şabi askeri üssüne yönelik gerçekleştirilen saldırıda 9 Haşd milisinin öldüğü, 10 milisin ise yaralandığı bildirildi.

Yerel kaynaklar, Babil kentinin Curful Sehir ilçesindeki Haşdi Şabi askeri üssüne gerçekleştirilen saldırı esnasında üste 3 ayrı patlamanın meydana geldiğini bildirdi.

Haşdi medyası: Saldırı ABD İHA’ları tarafından gerçekleştirildi

Haşdi Şabi’ye yakın medya organları, kendi kaynaklarına dayandırdıkları haberlerde saldırının ABD’ye ait insansız hava araçları (İHA) ve füzelerle gerçekleştirildiği savunulu.

Şii milislere yakın medya kuruluşlarına göre patlamada 9 Haşdi Şabi üyesi öldü, 10 milis de yaralandı.

Olayın duyulması ardından uluslararası basında çıkan ve ABD askeri kaynaklarına dayandırılan haberlerde ise Haşdi Şabi’nin iddia ettiği gibi üssüne yönelik ABD tarafından herhangi bir saldırı gerçekleştirilmediği savunuldu.

ABD’li askeri kaynakların bu açıklamalarının ardından gözler İsrail’e çevrildi. Zira İsrail son dönemde İran rejimine bağlı Suriye ve Irak’taki Şii milislerin askeri noktalarına İHA’larla hava saldırıları gerçekleştiriyor.