Skip to main content

Resmi veriler: Rojhelat’ta Coronavirüs kaynaklı can kaybı 7 bini aştı

Resmi veriler: Rojhelat’ta Coronavirüs kaynaklı can kaybı 7 bini aştı
Resmi verilere göre Rojhelat’ta Coronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 7 bini aşarken gerçek sayının açıklanandan çok daha fazla olmasından korkuluyor.
posted onDecember 6, 2020
nocomment

İran İslam Cumhuriyeti’nin ciddi önlemler alamaması ve gerçek verileri kamuoyuna duyurmaması nedeniyle İran ve Doğu Kürdistan’da (Rojhelat) yeni tip Coronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı her geçen gün artarken bu olumsuz tablo Rojhelat’ta daha fazla kendini gösteriyor.

Resmi verilere göre Rojhelat’ta şimdiye kadar Coronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 7 binden fazla. Ancak gerçek rakamların bundan çok daha fazla olduğu tahmin ediliyor.

Resmi verilere göre, Coronavirüsten dolayı Doğu Kürdistan’da şimdiye kadar 7 binden fazla kişi yaşamını yitirdi.

Açıklanan bu verilerde 2 bin 983 kişi ile en fazla can kaybının yaşandığı Rojhelat kentinin Urmiye olduğu belirtildi.

Ayrıca verilere göre yine Urmiye’de şimdiye kadar 95 bin vaka tespit edildi. Kentte şimdiye kadar 25 yaşın altında yaklaşık 200 genç yaşamını yitirdi.

Öte yandan Rojhelat’ta son günlerde vaka sayısında yaşanan aşırı artışa rağmen, pazar günü yasakların kaldırılmasından dolayı vaka ve can kayıplarının artmasından endişe ediliyor.

Rojhelat’taki sağlık emekçileri, vaka sayısının azaltılması için gerekli önlemlerin alınması konusunda İran rejim yetkililerine uyarılarda bulunuyor.

Emekçiler, halkında kendi tedbirlerini alması gerektiğine vurgu yaparak, halkın İran rejiminin pasif tedbirleriyle yetinmemesi ve kendi kendilerine gerekli önlemleri alması gerektiğini vurguladı.