Skip to main content

Azerbaycan’a gönderilen Türk devlet çeteleri geri dönüyor

Azerbaycan’a gönderilen Türk devlet çeteleri geri dönüyor
Dağlık Karabağ’da Rusya öncülüğünde varılan mutabakat ardından Türk devletinin Ermenistan ordusuna karşı savaşması için Azerbaycan’a gönderdiği cihatçı çetelerin işgal altındaki Rojava ve Suriye topraklarına geri getirilmeye başlandığı bildirildi.
posted onDecember 3, 2020
nocomment

Dağlık Karabağ’da Rusya öncülüğünde Ermenistan ile Azerbaycan arasında varılan anlaşma ardından Türk devletinin Ermenistan ordusuna karşı savaşması için Azerbaycan’a gönderdiği paralı cihatçı çetelerin işgal altındaki Batı Kürdistan (Rojava) ve Suriye topraklarına geri getirilmeye başlandığı bildirildi.

Konuyla ilgili açıklama yayımlayan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Türk devleti ve Azerbaycan tarafından Karabağ’a gönderildikleri kabul edilmeyen Türk devletine bağlı çetelerin, Suriye’ye dönmeye başladığını bildirdi.

SOHR açıklamasında, Ermenistan ordusuna karşı Azerbaycan ordusu saflarında savaşmaları için para  karşılığında Dağlık Karabağ’da gönderilen Türk devleti güdümündeki cihatçı çetelerden 2 bin 580’inin 900 kadarının Rojava ve Suriye’de işgal altında bulunulan topraklara geri getirildiği belirtildi.

SOHR, daha önce de 342 çete üyesinin dönüş yaptığını aktardı.

Türk devleti ve Azerbaycan yönetimi, bu çetelerin Karabağ’a gönderildiğini ret etmiş ancak uluslararası medya organları, çetelerin Karabağ’a gönderildiğine dair fotoğraf ve videolar servis etmesiyle gerçek ortaya çıkmıştı.

Türk devleti tarafından Karabağ’a gönderilen bu cihatçı çetelerden 293’ü çatışmalarda öldürülmüştü.