Skip to main content

Fransa Türk gemilerini yakın takibe aldı: Treville ve Forbin Doğu Akdeniz’de

Fransa Türk gemilerini yakın takibe aldı: Treville ve Forbin Doğu Akdeniz’de
Doğu Akdeniz’de Türk devletinin saldırgan ve hukuk tanımaz faaliyetlerine karşı askeri varlığını giderek arttıran Fransa,  Türk devletinin yasadışı araştırma faaliyetlerini takip etmek için de Latouche-Treville ve Forbin fırkateynlerini Türk devletinin araştırma alanlarına yakın bölgelere gönderdiği bildirildi.
posted onNovember 15, 2020
nocomment

Doğu Akdeniz’de gerilimin düşürülmesi için her fırsatta Türk devletine çağrıda bulunan Fransa, aynı zamanda Türk devletinin bölgedeki faaliyetlerini sayıları artan askeri unsurlarla yakın takipte tutmayı sürdürüyor.

Türk ordusuna bağlı unsurların koruması altında bölgede yürütülen yasadışı sismik araştırma çalışmalarını bir fırkateynle izleyen Fransa, Türk devletinin yasadışı araştırma faaliyetlerini daha yakından takip etmek için bölgede yeni deniz ve hava unsurlarını devreye sokakrak Latouche-Treville ve Forbin fırkateynlerini Türk devletinin araştırma alanlarına yakın bölgelere gönderdi.

Fransa’nın bu hamlesini, Doğu Akdeniz’de Türk devletinin sebep olabileceği seyrüsefer özgürlüğünü engelleme girişimleri ihtimaline karşı seyrüsefer özgürlüğünün sağlanması amacıyla gerçekleştirdiği belirtildi.

Fransa, uzun süredir Doğu Akdeniz’de görevli olan ve bir yandan da Türk gemilerinin hareketlerini yakından takip eden La Fayette fırkateyninin yanı sıra Latouche-Treville ve Forbin fırkateynlerini de Türk devletinin gerçekleştirdiği yasadışı araştırma gerçekleştirdiği alanlara aktardı.

Awacs ile de takip edecek

Fransa’nın bu gemileri grup halinde Yunanistan’ın Girit adasında göndererek burada konuşlandırdığı, Fransız Hava Kuvvetleri’ne bağlı iki uçağın da izleme yöntemleriyle bu gemilere destek verdiği, destek veren uçaklardan bir tanesinin de erken uyarı uçağı Awacs olduğu aktarıldı.