Skip to main content

Macron: Kahraman Kürt savaşçılar DAİŞ’i yenilgiye uğrattı

Macron: Kahraman Kürt savaşçılar DAİŞ’i yenilgiye uğrattı
Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Türk devleti ve Erdoğan’ı Emperyal eğilimler sergilemekle eleştirerek, “Uluslararası Koalisyon, kahraman Kürt kadın ve erkek savaşçılarla birlikte DAİŞ’i yenilgiye uğrattı’ dedi. Macron, Onlar orada DAİŞ ile mücadele ederken Türk devletinin işgal hareketine başladığını söyledi.
posted onNovember 2, 2020
nocomment

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türk devleti ve Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Emperyal eğilimler’ sergilemekle eleştirerek, Batı Kürdistan’daki (Rojava) omurgasını Kürt Halk Savunma Birlikleri’nin (YPG) oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri ve Kürt kadın ve erkek savaşçılarından övgüyle bahsetti.

Katar merkezli El Cezire televizyonuna verdiği mülakatta Türk devletinin emperyal eğilimlerinin bölgede sorunları artırdığını vurgulayan Emmanuel Macron, “DAİŞ’e karşı Uluslararası Koalisyon, HSD ve kahraman Kürt kadın ve erkek savaşçılarla birlikte DAİŞ’i yenilgiye uğrattı’ dedi.

Macron, Kürt güçlerinin Rojava ve Suriye’de DAİŞ ile mücadele ettiğinde Türk devletinin işgal hareketine başladığını söyledi.

Türk devletinin Rojava ve Suriye’ye yönelik operasyonlarına da değinen Macron, uluslararası koalisyon güçlerinin ve ABD’nin Rojava’daki hava hakimiyetine rağmen Türk ordusunun böyle bir operasyon yapmasını sürpriz olarak yorumladı.

Türk devletini NATO müttefiklerine karşı da kavgacı ve emperyal eğilimler benimsemekle suçlayan Macron, Türk devletinin Suriye, Libya ve Akdeniz’deki davranışlarını kınadı. Macron, “Türkiye’nin NATO müttefiklerine karşı savaşçı bir tavrı var” dedi.

Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “saygı göstermesi” durumunda yaşanan gerginliğin karşılıklı olarak azalacağını ifade eden Macron, “Bizim isteğimiz sakinleşmek. Bunun gerçekleşmesi için Türk Cumhurbaşkanının Fransa’ya saygı duyması, Avrupa Birliği’ne (AB) saygı duyması, değerlerine saygı duyması ve hakaret etmemesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.