Skip to main content

Kerkük’te DAİŞ’in katlettiği 45 kişinin toplu mezarı bulundu

Kerkük’te DAİŞ’in katlettiği 45 kişinin toplu mezarı bulundu
Başûr’un Kerkük vilayetine bağlı Riyad nahiyesi yakınlarında, DAİŞ tarafından katledilen 45 kişinin naaşlarının yer aldığı toplu mezar bulundu.
posted onOctober 20, 2020
nocomment

Güney Kürdistan’ın (Başûr) Kerkük vilayeti güneyinde yer alan Riyad nahiyesi yakınlarında, vahşi terör örgütü DAİŞ tarafından katledilen 45 kişinin naaşlarının yer aldığı toplu mezar ortaya çıkarıldı.

Bulunan toplu mezarla ilgili Irak Güvenlik Medya Ağı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Kerkük’ün Havice ilçesine bağlı Riyad nahiyesi yakınlarında, DAİŞ tarafından öldürülen 45 kişinin cesedinin yer aldığı bir toplu mezar bulundu bildirildi.

Toplu mezarın, bölgede güvenlik devriyesi gerçekleştiren Irak federal polis güçleri tarafından ortaya çıkarıldığının aktarıldığı açıklamada, Riyad nahiyesinin Davud Bakara köyü yakınlarında bulunan toplu mezardaki cesetlerin çıkarılmasına yönelik çalışmaların başladığı kaydedildi.

Irak ordusu, terör örgütü DAİŞ’in işgal ettiği Kerkük’ün Havice ilçesi ve ona bağlı 4 kasabayı 5 Ekim 2017 tarihinde geri almıştı.

Irak ve Başûr’da 2014-2017 yılları arasında terör örgütü DAİŞ’in vahşi saldırıları ve yaşanan çatışmalarda en az 30 bin sivilin hayatını kaybetti, 55 bin kişinin de yaralandığı tahmin ediliyor.

DAİŞ'in Irak'ta yaklaşık 3 yıl boyunca elinde tuttuğu topraklarda şimdiye kadar 200’den fazla toplu mezar bulundu, ancak bu sayının binlere çıkmasından endişe ediliyor.

Irak ve Başûr’daki Kürdistan Bölge Yönetimi topraklarında, ABD’nin başını çektiği DAİŞ’e karşı Uluslararası Koalisyon güçlerinin hava ve kara desteğiyle Irak ordusu ve Peşmerge güçleri, terör örgütü DAİŞ’in toprak hakimiyetini bitirmesine karşın örgüt, hücre yapılanmaları üzerinden bölgede sık sık saldırılar gerçekleştirmeye devam ediyor.

DAİŞ, son dönemde Kerkük’ün yanı sıra Musul, Anbar, Diyala ve Selahaddin’in bazı bölgelerinde de sık sık terör saldırıları gerçekleştiriyor.