Skip to main content

Macron: Ermenistan için endişeliyiz - Türkiye düşüncesiz ve tehlikeli

Macron: Ermenistan için endişeliyiz - Türkiye düşüncesiz ve tehlikeli
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ermenistan ile ilgili büyük endişe içinde olduklarını vurgulayarak Türk devletinin Azarbaycan lehine savaş yanlısı açıklamalarının düşüncesiz ve tehlikeli olduğunu söyledi.
posted onSeptember 30, 2020
nocomment

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ermenistan ve Azerbaycan arasında Dağlık Karabağ’da süren çatışmalarda Türk devletinin izlediği politikanın düşüncesiz ve tehlikeli olduğunu söyledi.

Letonya'daki temaslarda bulunan Emmanuel Macron, burada düzenlediği basın toplantısında, Azerbaycan ile Ermenistan arasında Dağlık Karabağ sorunu nedeniyle yeniden başlayan ve şiddetlenerek süren çatışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Konuyla ilgili gazetecilerin sorduğu bir soru üzerine Macron şu değerlendirmede bulundu:

"Türkiye'den bu konuda yapılan politik açıklamaları dinledim. Bunların düşüncesiz ve tehlikeli olduğunu düşünüyorum. Fransa'nın temkinli ve Minks grubu içindeki tarafsız rolü göz önünde bulundurulduğunda Türkiye'nin savaş yanlısı açıklamaları nedeniyle özellikle de Ermenistan'a yönelik büyük endişe içindeyiz. Türkiye'nin açıklamaları, Dağlık Karabağ'ın alınmasını meşru gösterir nitelikte."

Azerbaycan’ın Türk devletinin kışkırtması sonucu Dağlık Karabağ’a saldırması ardından bölgede birkaç gündür yoğun çatışmalar yaşanıyor. Her iki taraf da çok sayıda karşıt güç mensubunun öldürüldüğü yönünde açıklamalarda bulunurken Türk devletinin de Batı Kürdistan’da (Rojava) işgal ettiği alanlardan topladığı güdümündeki 4 bin cihatçı çeteyi Ermenistan’a karşı savaşmaları için Azerbaycan’a gönderdiği bildirildi.