Skip to main content

Türk çeteleri Tıl Temır’da talan ettikleri malları paylaşamayınca birbiriyle çatıştı

Türk çeteleri Tıl Temır’da talan ettikleri malları paylaşamayınca birbiriyle çatıştı
Türk devletine bağlı cihatçı haydut çeteler, Tıl Temır’da Kürtlerin ev ve topraklarını talan edip çalarak topladıkları malları paylaşamayınca birbirleriyle çatıştı.
posted onSeptember 6, 2020
nocomment

Türk devletine bağlı cihatçı paralı haydut çeteler, Tıl Temır’da Kürtlerin ev ve topraklarını talan edip çalarak topladıkları malları paylaşamayınca birbirleriyle silahlı çatışmaya girdi.

Çalınıp talan edilen malların paylaşımı konusunda anlaşamayan ve bu yüzden birbirleriyle silahlı çatışmalara giren haydut çetelerin silahlı çatışmalarından dolayı Tıl Temır’a bağlı Maşefa, El-Mahmudiye, Aniq el-Hawa, Qabur Qerecine ve Manax köylerinde gerilimin had safhada olduğu bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Kürtlerden talan edilen mallarının paylaşılamaması nedeniyle Türk devletine bağlı haydut çeteler arasında sert tartışmaların yaşandığını ve bu tartışmaların çoğu yerde silahlı kavgalara ve makineli tüfek, el bombaları ve roketli çatışmalara dönüştüğünü bildirdi. 

SOHR çatışmaların özellikle, Türk devletine bağlı Sultan Murad ile El-Hamza çete grupları arasında yaşandığını ve bu çatışmalar neticesinde her iki çete grubundan da kayıplar olduğunu aktardı.

SOHR, kaynaklarının dün, Maşefa köyünde kontrolü elinde bulunduran Türk devleti güdümündeki bir çetenin, başka bir grubun kontrolündeki Menax köyüne çok sayıda roket fırlattığını bildirdiğini aktardı.