Skip to main content

Pasdaranlar, Türk ordusuyla eş zamanlı Kürt güçlere karşı yeniden saldırıya geçti

Pasdaranlar, Türk ordusuyla eş zamanlı Kürt güçlere karşı yeniden saldırıya geçti
İran rejimi Pasdaranları Başûr sınırındaki Kelaşin ve Piranşar’a çevresine askeri yığınak yaparken, bu sabah Rojhelatlı güçlere yönelik yeni saldırılara başladı. Bölgeden kaynaklar Türk devleti ve İran rejiminin Başûr-Rojhelat sınırındaki keşif uçuşlarının da devam ettiğini bildirdi.
posted onJune 17, 2020
nocomment

İran İslam Cumhuriyeti ile Türk devletinin Güney Kürdistan’da (Başûr) konuşlu bulunan Kuzey Kürdistanlı (Bakur) ve Doğu Kürdistanlı (Rojhelat) güçlere karşı son üç gündür eş zamanlı olarak başlattığı saldırılar ardından İran rejimi Devrim Muhafızları’nın (Pasdaran) Başûr-Rojhelat sınırındaki Rojhelatlı Kürt güçlere karşı bu sabah yeniden saldırılara başladığı bildirildi.

AVATODAY’e saldırılarla ilgili bilgi aktaran yerel kaynaklar İran rejimi Pasdaranlarının yeniden saldırılara başlamasının yanı sıra Türk ve İran rejimi keşif uçaklarının da bölge üzerinde dolaşmaya devam ettiğini kaydetti.

Rojhelatlı güçlerden bir yetkili ise AVATODAY’e yaptığı açıklamada Pasdaranların Kelaşîn ve Piranşar bölgesine büyük bir askeri yığınak yaptığıyla ilgili ellerinde yeterli düzeyde malumat olduğunu ve İran rejiminin Türk devletini kendi çıkarları adına razı etmek için Rojhelatlı güçlere karşı bir kara operasyonu başlatabileceğini söyledi.

Rojhelatlı yetkili, her türlü ihtimale karşı hazırlıklarını yaptıklarını ve böylesine bir saldırıya karşı direnmeye hazır olduklarını vurguladı.

İran rejimi Pasdaranlarının bahsi geçen Rojhelat-Başûr sınırındaki Piranşar ve Kelaşin alanlarına askeri yığınak yapması ile Türk devletinin PKK’ye karşı hava destekli kara operasyonuna başladığını ilan etmesi, İran rejimi ile Türk devletinin Kürt güçlere karşı yeni bir ortak saldırı konseptinde anlaşmış olabileceği ihtimalini güçlendiriyor. Zira son çeyrek asırlık süreçte Kürt düşmanı bu iki devletin Kürt güçlerine yönelik birçok ortak saldırı gerçekleştirdiklerine tanık olundu.