Skip to main content

Sêmalka sınır kapısı açıldı

Sêmalka sınır kapısı açıldı
Dünyada büyük bir krize yol açan Coronavirüs salgını nedeniyle kapatılan Rojav-Başûr arasındaki Sêmalka sınır kapısı 3 ay sonra yeniden açıldı.
posted onMay 31, 2020
nocomment

Çin’de ortaya çıkan ve bütün dünyaya yayılarak büyük bir krize neden olan yeni tip Coronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle kapatılan Batı Kürdistan (Rojava) ve Güney Kürdistan (Başûr) arasındaki Sêmalka Sınır Kapısı (Pêşxabûr) yeniden açıldı.

3 ay kapalı kaldıktan sonra bugün sabah itibariyle açılan kapıdan bu saate kadar Başûr’dan Rojava’ya 400 kişinin geçiş yaptığı bildirildi.

Geçişlerle ilgili açıklama yapan Rojava Özerk Yönetim Sağlık Kurumu, Rojava’ya geçen herkese Coronavirüs testinin (PCR) yapıldığını açıkladı.

Açıklamada ayrıca, tedbir amaçlı insanlardan bir süre evlerinde karantinada kalmaları ve dışarıya çıkmamaları istendiği belirtildi.

Bugün açılan Semalka Sınır Kapısı sadece 6 gün açık kalacak ve bu sure zarfında 1500 ile 2000 arasında kişinin Rojava'ya geçmesi bekleniyor.

Rojava ile Başûr arasındaki tek geçiş kapısı olan Semalka Sınır Kapısı, Coronavirüs salgınına karşı tedbir amacıyla 14 Mart’ta kapatılmıştı