بازبدە بۆ ناوەڕۆکی سەرەکی

Dominic Raab: Peşmerge yapılandırılmalı, modern bir güç kurulmalı

Dominic Raab: Peşmerge yapılandırılmalı, modern bir güç kurulmalı
posted onJune 17, 2021
noبۆچوون

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, “Peşmerge güçlerinin yeniden yapılandırılması için rol oynuyoruz ve Kürdistan Bölgesi’nin terörle mücadelede modern bir askeri güce kavuşmasını istiyoruz.” dedi.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Kürdistan Bölgesi başkenti Erbil’i ziyaret eden İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani ile bir araya geldi. 

Görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında Kürdistan Bölgesi ile İngiltere arasındaki tarihi ilişkilere dikkat çeken Dominic Raab, “Kürdistan Bölgesi ile tarihi ilişkilere sahibiz. Kürdistan Bölgesi’nin savunulması için verdiğimiz desteğe bağlıyız. Bu destek tarihi ilişkilerimizin bir sonucudur. Bölgede çeşitli sorunların yaşandığını gözlemliyoruz. Fakat IŞİD ile mücadelede istikrar ve güvenliğin kalıcılaştırılması çok önemli ve bu mücadelede Kürdistan Bölgesi’nin rolünü çok değerli buluyoruz.” ifadelerini kullandı.

Peşmerge güçlerinin modernizasyonu için rol oynadıklarını açıklayan Raab, “Kürdistan bölgesi ile ortak çıkarlarımız var. Kürdistan Bölgesi ile Irak’ın istikrarı en önemli amaçlarımızdan bir tanesi. Peşmerge güçlerinin yeniden yapılandırılması için rol oynuyoruz ve Kürdistan Bölgesi’nin terörle mücadelede modern bir askeri güce kavuşmasını istiyoruz. Britanya, Peşmerge güçlerinin yeniden yapılandırılması ve güçlendirilmesi için ekonomik destek de bulunacak. Birkaç ayağı olan bu süreç başlamış durumda. Kürdistan Bölgesi’nin güvenlik, huzur, istikrar ve özgürlüğünü desteklemeye devam edeceğiz.” diye konuştu.