بازبدە بۆ ناوەڕۆکی سەرەکی

Karayılan’dan Soylu’ya cevap: Gelsin bakalım!

Karayılan’dan Soylu’ya cevap: Gelsin bakalım!
posted onFebruary 24, 2021
noبۆچوون

 

Stêrk TV'ye Garê Operasyonu hakkında açıklamalarda bulunan PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun "Murat Karayılan'ı yakalayıp bin parçaya bölmezsek bu millet ve şehitlerimiz yüzümüze tükürsün" tehdidine “hodri meydan” dedi. Karayılan, “gelsin bakalım. Ama kendi gelsin, Türkiye halkının çocuklarını üzerimize saldırtıp, Garê'deki gibi öldürtmesin” ifadelerini kullandı.

Abdullah Ağar provakasyon peşinde

Eski Özel Harekatçı Abdullah Ağar’ın, 'Peşmerge kıyafet değiştirip TSK operasyonuna katıldı' iddiasını yalanlayan Karayılan şu uyarıda bulundu: “Böyle bir şey yok. Amacı ne? Provokasyon yaratmak. İki tarafı birbirine karşı kışkırtmaya çalışıyor. Düşman Kürtler arasında bir çatışma çıksın diye tahrik ediyor. Hayır kimse bu oyuna gelmesin. Bu süreçte ulusal bir tutum geliştirme çabası çok önemli ve hayati bir konudur. Burada herkese sorumluluk düşüyor”.

Bağımsız heyetler Garê’yi inceleyebilir

Alıkonulan 13 kişinin TSK tarafından öldürüldüğünü belirten Karayılan, bağımsız heyetlerin Garê’de incelemelerde bulunabileceğini söyledi. Karayılan, “hala o bölgeye kokudan gidilmiyor. Şehit düşen arkadaşlarımızın cenazeleri de var orada. Onlardan da örnek alınabilir. Bağımsız bir heyet davet ediyoruz, gelip incelemelerde bulunabilirler. Faşist Türk devletinin katliamını, kendi insanlarını nasıl öldürdüklerini, arkadaşlarımızın nasıl şehit düştüklerini gelip görsünler. Bu vahşetin sorumlusu Türk devletidir, biz değiliz. Biz esirleri koruduk” dedi.

TSK 10 Şubat’ta Garê’ye operasyon başlatmış, dört gün süren operasyon sonucunda PKK’nin alıkoyduğu, aralarında asker, polis ve MİT mensubunun da bulunduğu 13 kişi yaşamını yitirmişti. Millî Savunma Bakanlığı, 13 kişinin PKK tarafından başlarına kurşun sıkılarak öldürüldüğünü açıklamıştı.