بازبدە بۆ ناوەڕۆکی سەرەکی

Afrin, Hesekê ve Serêkaniyê’de patlamalar: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Afrin, Hesekê ve Serêkaniyê’de patlamalar: Çok sayıda ölü ve yaralı var
Rojava’nın Afrin, Hesekê ve Serekaniyê kentlerinde art arda üç patlama meydana geldi. Patlamalarda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu öğrenilirken SOHR, Serêkaniyê’deki patlamada en az 5 kişinin yaşamını yitirdiğini 4 kişinin de yaralandığını aktardı. Hesekê’deki patlamada ise 2 sivilin hayatını kaybettiği bildirildi.
posted onJanuary 2, 2021
noبۆچوون

Batı Kürdistan’ın (Rojava) Afrin, Hesekê ve Serêkaniyê kentlerinde art arda üç patlama meydana geldi. Afrin’deki patlamada ölü ve yaralı sayısı netleştirilemezken Hesekê’deki patlamada bir çocuk iki sivilin hayatını kaybettiği bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi SOHR, Serêkaniyê’deki patlamada ise en az 5 kişinin yaşamını yitirdiğini 4 kişinin de yaralandığını aktardı.

Patlamaların ilki Afrin’in Cindirês ilçesinde bomba yüklü aracın patlatılması sonucu meydana geldi. Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre olay, Cindirês ilçe girişindeki ekmek fırını yakınlarında bomba yüklü bir aracın infilak etmesiyle gerçekleşti. İlk belirlemelere göre ölü ve yaralılar var ancak sayı netleştirilemedi.

Hesekê’de biri çocuk 2 sivil hayatını kaybetti

Hesekê’deki patlama ise kent merkezindeki Filistin Caddesi üzerindeki El Rahm Hastanesi yakınlarında el bombası patlaması sonucu gerçekleştiği bildirildi. Bu patlamada biri çocuk olmak üzere 2 sivilin yaşamını yitirdiği 7 sivilin de yaralandığı aktarıldı.

Edinilen bilgilere göre Hesekê’nin Filistin Caddesi üzerindeki El Rahm Hastanesi yakınında el bombası patladı. Patlama sonucu biri çocuk biri de 39 yaşında olan 2 sivil yaşamını yitirirken 7 sivil de yaralandı. El Luilua ve Hikme hastanelerine kaldırılan yaralılar tedavi altına alındı.

Patlama sonrası Hasekê'nin çarşısında Suriye rejim güçleri ile Difa Weteni grupları arasında gerginlik yaşandığını ve dükkanların kapatıldığı da kaydedildi.

SOHR: Serêkaniyê’deki patlamada 5 kişi öldü

Öte yandan Türk ordusu ve güdümündeki cihatçı çetelerin işgali altındaki Serêkaniyê ke kentinde de bomba yüklü araç inflak ettirildi.

SOHR, şehirdeki sebze pazarı yakınında meydana gelen patlamada en az 5 kişinin öldüğünü, 4 kişinin de yaralandığını aktardı.

SOHR’un aktardığı bilgilere göre yaralananlar arasında durumu ağır olan bir çocuk ve bir kadın da var.