AB, ‘Küresel İnsan Hakları Yaptırım Rejimi’ni kabul etti
Avrupa Birliği (AB), insan hakları ihlali yapan kişi, kurum ve kuruluşlara yaptırım uygulanmasını sağlayacak yeni “Küresel İnsan Hakları Yaptırım Rejimi”ni kabul etti.
Avrupa Birliği (AB), insan hakları ihlali yapan kişi, kurum ve kuruluşlara yaptırım uygulanmasını sağlayacak yeni “Küresel İnsan Hakları Yaptırım Rejimi”ni kabul etti.
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, Hollanda Başbakanı Mark Rutte, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel'le b
Eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve eski İspanya Başbakanı Jose Maria Aznar, Madrid'de üniversite öğrencilerinin katılımıyla düzenlenen bir forumda konuştu.
Fransa’nın öncülüğünde, aralarında Almanya ve İngiltere’nin de bulunduğu Avrupa Birliği’nden (AB) bağımsız acil askeri müdahaleleri kolaylaştıracak bir kuvvet olan ‘Avrupa Müdahale İnisiyatifi’ne İsveç ve Norveç de katılırken, üye ülke sayısı 12’ye çıktı.
Avrupa Parlamentosu'nun (AP) yeni başkanı Sosyal Demokratlar'ın (S&D) adayı İtalyan David Maria Sassoli oldu.
Avrupa Birliği'nin yasama organı AP'nin üyelerini belirleyecek olan ve beş yılda bir yapılan seçim için 21 ülkede bu pazar oy kullanıldı.
Almanya hükümeti, sığınma başvurusu reddedilen mültecilerin ülkeden daha hızlı bir şekilde sınır dışı edilebilmesine olanak sağlayan tartışmalı yasa tasarısını onayladı.
Belçika İstihbarat Servisi (VSSE), Batı Avrupa'da aşırı sağın şekil değiştirmeye başladığını ve bazı aşırı sağcı grup liderlerinin "militanlarına atış eğitimi almaları, yasal ya da yasa dışı yollardan silah edinmeleri çağrısında bulunduğunu" belirtti.