به گزارش آواتودی، عزیز جعفری فرمانده سابق سپاه پاسداران چند روز قبل در توییتی به صورت صریح از نقش قاسم سلیمانی در سرکوب قیامهای مردمی دی 96 و آبان ٩٨ پرده برداشت.
این در حالی است که جمهوری اسلامی و رسانههای وابسته به حکومت دیکتاتوری حاکم بر ایران، از زمان ترور قاسم سلیمانی تلاش داشتند که وی را فردی فراجناحی معرفی کرده و مدعی بودند که قاسم سلیمانی در سیاست داخلی ایران و به ویژه مواجه با اعتراضات مردمی نقشی نداشته است.
به عنوان نمونه غلامعلی رجایی یکی از نزدیکترین افراد به آیتالله هاشمی رفسنجانی در سوگنامهای که برای چهلمین روز ترور قاسم سلیمانی منتشر کرده نوشته است: "بر مشی اعتدال بودی و در قالب جناحی نگنجیدی. بگذار من این را از تو به دل تاریخ بسپارم تا قدر عقل و درک و فهمت بیشتر دانسته شود. در تبری جستن از جریان انحرافی در انتخابات ریاست جمهوری به نخست وزیر دوران امام -مهندس میرحسین موسوی - رأی دادی و این را با شهامت اعلام می کردی."
حجت الاسلام دعایی مدیر مسوول روزنامه اطلاعات و از نزدیکان سید محمد خاتمی نیز در خصوص قاسم سلیمانی گفته است: "حاج قاسم حتی میدانست که ما بعد از کنار رفتن آقای خاتمی و انزوای ایشان برای نوعی ادای احترام و نشان دادن یک وفای ویژه سالروز تولدشان را آنجا میرویم و تبریک میگوییم. ایشان یک بار به من گفت، «شما با ارتباطاتی که داشتهاید سعی کنید مسأله بین آقا و اصلاحطلبان را حل کنید و پیگیری کنید». این یک خواسته خیلی خیرخواهانه بود."
و یا اینکه اسحاق جهانگیری معاون دولت حسن روحانی مدعی شده است که " ما شب قبل از اینکه حاج قاسم به منطقه برود با ایشان صحبت کرده بودیم که به دلیل اعتماد و علاقهای که آقا به ایشان دارند برای وساطت ایشان خدمت آقا حرکتی صورت بگیرد و ایشان تلاشی کند که روابط بین دوستان تلطیف شود؛ به خصوص طیف مورد حصر. چون یک نگرانی وجود داشت که به دلیل سن بالای آنها و شاید بیماری اتفاقاتی بیفتد که خوشایند نباشد. حاج قاسم هم پذیرفت که مطرح کند و گفت، من وقتی از سفر برگشتم سعی میکنم که دنبال کنم.
حال عزیز جعفری فرمانده سابق سپاه دروغین بودن تمام این ادعا را برملا کرده و در توییتی نوشته است: "در ماجرای فتنه 78 و 88 ، حاج قاسم در صحنه مقابله با ضد انقلاب در کف خیابان بود و اقدامات موثری را برای کنترل ناامنی و آشوبها انجام میداد. بارها شاهد حضور او در قرارگاه ثارالله بودیم، در غبار این فتنهها همزمان در مسائل سیاسی هم با نفوذ خود برای خواص به دنبال روشنگری بود."
پس از انتشار این توییت، پروپاگاندای جمهوری اسلامی به تکاپو افتاد تا اعلام کند، اکانت منتصب به عزیز جعفری فیک است. اما در نهایت مشخص گردید که اکانت متعلق به عزیز جعفری است.
به دنبال افشاگری درباره اصالت اکانت متعلق به عزیز جعفری، سخنگوی سپاه به میدان آمد و اظهارات این فرمانده سابق را تکذیب کرد.
پایگاه خبری انتخاب به نقل از سخنگوی سپاه نوشت: "سردار سلیمانی در ماجرای حوادث سالهای 78 و 88 مسئولیتی نداشت. حاج قاسم مسئولیت و حضوری در قرارگاه ثارالله نداشت. محتوای توییت منتشر شده صحت ندارد."
پاسخ سخنگوی سپاه به فرمانده سابق این نیروی نظامی و کذاب خواندن عزیز جعفری، بار دیگر جنگ قدرت در راس سپاه را فاش ساخت.
و اما عزیز جعفری کیست؟
محمد علی جعفری مشهور به عزیز، 10 شهریور 1336 در یزد متولد شد و با آغاز جنگ ایران و عراق به عنوان نیروی داوطلب مردمی به جبهه منتقل شد و بلافاصله جذب سپاه شد.
وی در زمان حمله و اشغال سفارت آمریکا در ایران جزو دانشجویان انجمن اسلامی بود و از این حرکت غیر دیپلماتیک حمایت میکرد و در آن نقش داشت.
وی در طول جنگ ایران و عراق فرماندهی چند قرارگاه از جمله قرارگاه قدس و قرارگاه غرب را بر عهده داشت. اما مهمترین مسوولیتش فرماندهی قرارگاه معروف نجف بود.
او از جمله طراحان و حامیان عملیات معروف کربلای 4 است که به کشته و زخمی و اسیر شدن هزاران جوان ایرانی منجر گردید و بعدها محسن رضایی فرمانده وقت سپاه از این عملیات به عنوان عملیات فریب یاد کرد.
عزیز جعفری تا سال 84 و به مدت 13 سال فرمانده نیروی زمینی سپاه بود. در این دوران بود که به همراه چهرههای تندروی سپاه از جمله محمد باقر قالیباف، قاسم سلیمانی، اسماعیل کوثری، غلامعلی رشید، علی فدوی، اسماعیل قاآنی، علی فضلی و ... نامه ای را خطاب به سید محمد خاتمی امضا کرد که در آن زمان به تهدید 24 فرمانده سپاه به کودتا علیه دولت تعبیر شد.
در انتهای این نامه به صراحت آمده بود: "اعلام میداریم کاسهٔ صبرمان به پایان رسیده و تحمل بیش از آن را در صورت عدم رسیدگی، بر خود جایز نمیدانیم."
عزیز جعفری در سال 96، دو دوره پنج ساله فرماندهی سپاه را به پایان برد و طبق روال گذشته همگان انتظار داشتند که آیت الله خامنهای فردی را به عنوان فرمانده جدید سپاه معرفی کند.
اما ناگهان در تیر ماه 96 و در حالی که همگان منتظر معرفی جانشین وی بودند، اقدام به تغییر چند فرمانده ارشد سپاه کرد و در نهایت در مراسم معارفه فرمانده جدید سپاه تهران، بر خلاف رسم معمول شخصا اعلام کرد که رهبری مدت ماموریت او در سپاه را سه سال دیگر تمدید کرده است.
پیش از این سابقه نداشته بود که فردی شخصا بگوید از سوی رهبر جمهوری اسلامی حکمی دریافت کرده است و احکام به طور کامل از سوی دفتر آیت الله خامنه ای اعلام می شد.
البته عزیز جعفری این سه سال را به سلامت به پایان نبرد و کمتر از دو سال بعد جای خود را به حسین سلامی داد.
در دو سال پایانی ماموریت عزیز جعفری، وی اختلافات جدی با بدنه و فرماندهان سپاه پیدا کرد و به همین دلیل زودتر از موعد از سمتش عزل و به سمت تشریفاتی مسئولیت قرارگاه فرهنگی و اجتماعی بقیة الله منصوب گردید.
اما نکته مهم این است که مهمترین مخالف عزیز جعفری کسی نبود جز قاسم سلیمانی.
قاسم سلیمانی اکثر دوران مسوولیت خود در سپاه را به عنوان فرمانده نیروی قدس سپاه فعالیت کرده است. نیروی قدس سپاه بر اساس تقسیم وظائف به فعالیتهای برون مرزی میپردازد و در هیچ دورهای به فرمانده کل سپاه گزارشی ارائه کرده است.
گزارش فعالیتهای نیروی قدس به طور مستقیم به آیت الله خامنه ای تحویل داده می شد.
عزیز جعفری ابتدا خواستار اطلاع از این فعالیتها بود، اما با مخالفت شدید قاسم سلیمانی روبرو شد و همین امر آغاز اختلاف این دو بود.
قاسم سلیمانی یکی از کسانی است که با تمدید مدت ماموریت عزیز جعفری در سال 96 مخالفت کرده بود و در جمعی از فرماندهان سپاه که اتفاقا افرادی چون غلامعلی رشید و حسین سلامی در آن حضور داشتند، با این امر مخالفت کرده و گفته بود که "عزیز نتوانست سپاه را به درستی مدیریت کند"
نقل قولی از قاسم سلیمانی به صورت در گوشی میان فرماندهان سپاه مطرح میشود که روزی گفته بود: "اگر احمد (احمد کاظمی فرمانده اسبق نیروی زمینی سپاه که بر اثر سقوط هواپیما کشته شد) کنار بود، نمیگذاشتیم برخیها در سپاه بال و پر بگیرند."
ارتباط گسترده قاسم سلیمانی با برخی از باندهای قدرت در ایران از جمله آیت الله هاشمی رفسنجانی و چهرههایی چون اسحاق جهانگیری و در مقابل ارتباط عزیز جعفری با برخی از مراجع منتقد جریان هاشمی، اختلاف این دو را گسترش داد.
کار به جایی رسید که عزیز جعفری به محسن هاشمی رییس فعلی شورای شهر تهران گفته بود که بدون هراس فساد مالی همسر قاسم سلیمانی را افشا کنید و من از شما حمایت میکنم. همین حمایت نیز موجب شد که گوشهای از فساد مالی همسر قاسم سلیمانی برملا گردد. پروندهای که البته هیچ زمانی مورد رسیدگی قرار نگرفت و تنها هشداری به قاسم سلیمانی بود.
قاسم سلیمانی این اقدام عزیز جعفری را با ارائه گزارشهایی از ضعف سپاه به ویژه در پروژههای موشکی به اطلاع رهبر جمهوری اسلامی رساند و هر بار از کارشکنی فرمانده کل در امور مربوط به نیروی قدس گلایه می کرد.
اتفاقا قاسم سلیمانی رابطه خوبی هم با حسین سلامی فرمانده فعلی سپاه نداشت.
در زمانی که تغییر عزیز جعفری قطعی شده بود، قاسم سلیمانی، علی شمخانی و یحیی رحیم صفوی ، به صورت مشترک غلامعلی رشید را به رهبر جمهوری اسلامی پیشنهاد کردند.
اختلافات قاسم سلیمانی و عزیز جعفری رفته رفته به کینهای میان این دو تبدیل شد.
کار به جایی رسید که در آستانه چهلمین روز ترور قاسم سلیمانی و در حالی که رسانه های جمهوری اسلامی تمام تلاش خود را برای بازسازی چهره سلیمانی به کار بسته بودند، ناگهان عزیز جعفری بدون هیچ مقدمهای نقش وی را در سرکوب قیامهای مردمی افشا کند.
حال باید منتظر ماند و دید که آیا در روزهای آینده پروپاگاندای جمهوری اسلامی از عزیز جعفری نیز با عنوان خواص بی بصیرت یاد میکند یا خیر.