Ana içeriğe atla

به جای صلح و آرامش و رفاه زندگی، خامنه‌ای گفت «پیشرفت فلسطینیان را در داشتن موشک‌های نقطه‌زن می‌داند»

به جای صلح و آرامش و رفاه زندگی، خامنه‌ای گفت «پیشرفت فلسطینیان را در داشتن موشک‌های نقطه‌زن می‌داند»
علی خامنه‌ای با صالح العاروری، نایب رئیس دفتر سیاسی حماس
آمریکا از پاییز 2018 مبلغ پنج میلیون دلار برای اطلاعاتی که به دستگیری صالح العاروری منجر شود، تعیین کرده است؛ خامنه‌ای امروز در اقامتگاهش میزبان العاروری بود؛ حماس هم از توبره می‌خورد و هم از آخور.
posted onJuly 22, 2019
noyorum

دیدارهای هیات‌های حماس، جهاد اسلامی فلسطین و حزب‌الله لبنان با علی خامنه‌ای امر تازه‌ای نیست؛ نکته تازه در ملاقات روز دوشنبه 31 تیر/ 22 ژوئیه میان او با هیات اعزامی حماس به تهران در این است که اسماعیل هنیه رییس دفتر سیاسی حماس (که سال گذشته به جای خالد مشعل به این مقام رسید) یا یحیی سنوار رهبر داخلی حماس در سرزمین‌های فلسطینی ریاست هیات رسیده به تهران را در دست ندارد بلکه صالح العاروری معاون هنیه در صدر این هیات است.

با وجود این، خامنه‌ای صلاح را در آن دیده که با تحمل هیاتی که می‌بایست کسر شان او در انجام ملاقات با اعضایش باشد، این دیدار را عملی کند. این امر به شرایط حساس رژیم ایران در حال حاضر بازمی‌گردد؛ امری که رسانه‌های جمهوری اسلامی ایران نیز در گزارش‌های خود در خصوص آمدن این هیات جدید حماس به تهران، بر آن تاکید گذاشته بودند.

اسرائیل العاروری را در ردیف «ابرتروریست‌ها» می‌داند؛ کسی که تا سال 2007 در مجموع 15 سال در زندان خود اسرائیلی‌ها بوده و عبری را هم صحبت می‌کند؛ کسی که با افتخار اعتراف کرد او برنامه ریز ربودن سه نوجوان یهودی اسرائیلی در ژوئن سال 2014 و کشتن آنها بود که به جنگی مهلک و بشدت ویرانگر میان ارتش اسرائیل و حماس در غزه در تابستان آن سال منجر شد.

آمریکا نیز از پاییز 2018 برای سر العاروری پنج میلیون دلار جایزه تعیین کرده (به خاطر همان عملیات تروریستی سال 2014 که به ربودن و قتل شهروندان دو تابعیتی آمریکایی – اسرائیلی در خاک اسرائیل منجر شد) و کسی که اطلاعاتی متقن به آمریکا بدهد که به دستیابی آمریکا به او بینجامد، این مبلغ را از آمریکا خواهد گرفت.

 آواتودی: به جای صلح و آرامش و رفاه زندگی، خامنه‌ای گفت «پیشرفت فلسطینیان را در داشتن موشک‌های نقطه‌زن می‌داند»

به گزارش رسانه‌های ایران، علی خامنه‌ای در دیدارش با هیات حماس به آن‌ها گفت که «پیشرفت فلسطینیان را داشتن موشک‌های نقطه‌زن آنان می‌داند در حالی که روزگاری تنها با پرتاب سنگ به مصاف اسرائیل می‌رفتند».

رهبر حکومت ایران همچنین با یادآوری این واقعیت که کوتاه زمانی پس از روی کارآمدن جمهوری اسلامی،  «سفارت اسرائیل* به فلسطینیان تحویل شد»، گفت «کسی تا پیش از آن فکر نمی‌کرد که این رخداد عملی شود، لذا رخدادهایی نیز که در حال حاضر تحقق آن غیرممکن به نظر می‌رسد، روزی ممکن است جامه عمل بپوشد» و سپس آرزو کرد که با آزادی قدس، در مسجدالاقصی نماز بخواند.

جمهوری اسلامی ایران در حالی در سطح رهبر ارشد خود میزبان هیات حماس شده که این جنبش فلسطینی به تازگی تفاهم آتش‌بس نانوشته با اسرائیل را که با میانجی‌گری مصر بدست آمد، تجدید کرد و به اسرائیل و مصر تعهد داد که از شلیک راکت به اسرائیل خودداری کند و تظاهرات هفتگی فلسطینیان غزه در روزهای جمعه در مرزهای این نواره با اسرائیل نیز محدود باشد.

سران حماس از جمله اسماعیل هنیه و خالد مشعل همواره گفته‌اند که از هر کشور و عاملی، از جمله ایران، تنها برای پیشبرد اهداف خود استفاده می‌کنند و تعهدی به آنها ندارند همانگونه که حماس حاضر نشد درخواست ایران را برای حضور نیروهایش در سوریه برای کمک به حکومت بشار اسد بپذیرد.

حماس همچنین مناسبات نزدیکی با امیرنشین‌های خلیج فارس دارد و صدها میلیون دلار از قطر همچنان با مجوز بنیامین نتانیاهو به سوی غزه روان است؛ سران اسرائیل تایید می‌کنند که سازمان موساد خودش چمدانهای پول نقد را از فرودگاه بن‌گوریون به سوی غزه می‌برد و بدست نیروهای حماس که حاکم غزه هستند، می‌دهد.

معلوم نیست در سفر کنونی هیات حماس در تهران، جمهوری اسلامی چه تسلیحات و کمک‌های مالی تازه‌ای به آن بدهد.

هیات حماس اما یک تابلوی «قدس» را به خامنه‌ای در دیدار دوشنبه هدیه داد.
 

(*: اسرائیل در حکومت پادشاهی ایران در این کشور سفارت نداشت بلکه دفتر نمایندگی بازرگانی اسرائیل در خیابان کاخ پیشین و فلسطین امروزی برقرار بود که در روز حمله نیروهای حکومتی به آن، در حضور احمد خمینی و ابراهیم یزدی به یاسر عرفات و سازمان آزادیبخش فلسطین تحویل شد. پادشاه فقید ایران عملا به اسرائیل اجازه نداده بود که در ایران سفارت داشته باشد و با وجودی که اسرائیل مدعی بوده که نمایندگانش «سفیر» بوده‌اند، آنها تنها سرپرست دفتر بازرگانی اسرائیل در ایران بودند. ایران در سال‌های پایانی حکومت پادشاهی مناسباتی محدود با اسرائیل داشت اما به صورت رسمی و کامل اسرائیل را به رسمیت نشناخته و مناسبات دیپلماتیک عادی و کامل با آن نداشت. در آن زمان دفتر نمایندگی بازرگانی اسرائیل در تهران  سردر و علامت رسمی هم نداشت).