Ana içeriğe atla

اعتصابات و اعتراضات سراسری در ایران همچنان ادامه دارد

اعتصابات و اعتراضات سراسری در ایران همچنان ادامه دارد
posted onDecember 29, 2025
noyorum

بنابر گزارشات منتشر شده، اعتصاب و اعتراض کارگران شرکت قند خاورمیانه شوش که از روز دوشنبه یکم دی‌ماه آغاز شده، وارد هفتمین روز خود شده است.

 در جریان این تجمع اعتراضی، یکی از کارگران ‌ با بیان شرایط دشوار حاکم بر کارخانه و زندگی کارگران، گفت: "در این کارخانه غرور کارگر شکسته شده؛ سفره کارگر خالی شده و بدتر از همه، ما کارگران شرمنده زن و بچه‌های خود شده‌ایم".

اعتراض کارگران ابنیه فنی تراورس لرستان

در حالی اعتراض و اعتصاب کارگران شرکت ابنیه فنی تراورس لرستان وارد ١٠مین روز خود میشود که همچنان مسئولین و مقامات هیچ اقدام عملی برای حل مشکلات و تحقق خواست کارگران انجام ندادەاند.

این کارگران در اعتراض به بلاتکلیفی وضعیت شغلی و حقوقی خود دست از کار کشیده‌اند و در مسیر ریلی از ایستگاه ازنا تا تنگ هفت تجمع کرده‌اند.

معترضان که حدود ۷ هزار نفر هستند، می‌گویند پس از گذشت ده روز، هیچ پاسخی از سوی مسئولان دریافت نکرده‌اند و وعده‌های داده‌شده عملی نشده است.

مدیرعامل شرکت اخیراً به محل اعتراض آمده، با کارگران گفت‌وگو کرده و رفته، اما هیچ‌یک از مطالبات اصلی آنان برآورده نشده است.

کارگران معترض این اقدام را بخشی از «سناریوی تکراری و فرسایشی» می‌دانند که هدف آن خسته کردن معترضان است.

بنابر اظهارات نمایندگان کارگران، اصلی‌ترین مشکل آنان، بلاتکلیفی طولانی‌مدت فرآیند خصوصی‌سازی شرکت است که چهار سال به طول انجامیده و دولت همچنان از تعیین تکلیف نهایی آن خودداری می‌کند.

در نتیجه، هزاران کارگر بدون امنیت شغلی و با نگرانی جدی نسبت به آینده معیشتی خود به سر می‌برند. اعتراضات همچنان ادامه دارد و کارگران تأکید کرده‌اند تا رسیدن به نتیجه مشخص، به تجمع خود پایان نخواهند داد.

اعتصاب کارگران پتروپالایش کنگان

کارگران پتروپالایش کنگان، سایت ۲، در اعتراض به عدم پرداخت چهار ماه حقوق معوقه خود دست به اعتصاب زده و با بستن درِ کارخانه، خواستار رسیدگی فوری به مطالباتشان شدند.

بر اساس گزارش‌ها، حقوق ماه‌های ششم، هفتم، هشتم و نهم این کارگران تاکنون پرداخت نشده و با وجود پیگیری‌های مکرر، هیچ پاسخ روشنی از سوی مسئولان دریافت نکرده‌اند.

کارگران معترض می‌گویند در حالی که چرخ تولید را به‌طور مستمر می‌چرخانند، از تأمین ابتدایی‌ترین هزینه‌های زندگی خود بازمانده‌اند.

به گفته معترضان، آنچه از سوی کارفرما و نهادهای مسئول «تأخیر در پرداخت» عنوان می‌شود، در عمل فشار مستقیم بر معیشت کارگران و بی‌توجهی آشکار به حقوق قانونی آنان است.

کارگران پتروپالایش کنگان اعلام کرده‌اند اعتصاب کنونی نتیجه بی‌صبری نیست، بلکه حاصل ماه‌ها بی‌عدالتی، تحقیر و بی‌پاسخ‌گویی است و تا زمان پرداخت حقوق معوقه و روشن شدن وضعیت مطالباتشان، به اعتراض خود ادامه خواهند داد.