Ana içeriğe atla

Hürriyet yazarı: Öcalan'a görüş izni verilecek

Hürriyet yazarı: Öcalan'a görüş izni verilecek
posted onJune 19, 2022
noyorum

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, “Öcalan’a tecrit uygulandığı iddiasıyla PKK-HDP’nin yarattığı gerginliğe son vermek için ailesinden birisiyle görüşmesine izin verileceği söyleniyor” dedi.

HDP’nin, PKK Lideri Abdullah Öcalan için başlattığı Gemlik Yürüyüşü kampanyasını köşesine taşıyan Selvi, devletin Öcalan ile bir yakının görüşmesine izin vereceğini söyledi.

Selvi, “Öcalan yaklaşık 2 yıldır yakınlarıyla görüştürülmüyor. Kulislerden edindiğim izlenime göre Öcalan’ın yakında bir yakınıyla görüşmesine izin verilecek. Bu isim kardeşi Mehmet Öcalan da olabilir, halen HDP Şanlıurfa Milletvekili olan Ömer Öcalan da İmralı’ya gidebilir. Öcalan’ın görüşmesine bir defalığına mı izin verilecek yoksa bu belirli aralıklarla devam mı edecek, orasını bilmiyorum. Ama önemli olan bu görüşmeden ne çıkacak? Öcalan, Kandil’e ve HDP’ye bir mesaj gönderecek mi?” ifadelerini kullandı.

Öcalan’a görüş izni verilmesinin yeni bir Çözüm Süreci anlamı taşımadığını belirten Selvi, “Yeni bir çözüm süreci başlatılıyor şeklindeki tartışmalar maksadını aşan tartışmalar olur. Zaten Öcalan, Kürt sorunu diye yazarken en çok endişe ettiğim nokta bu oluyor. Hemen birileri alıyor, iktidar yeniden çözüm süreci başlatıyor diye başka bir yerlere taşıyor. Öcalan’a tecrit uygulandığı iddiasıyla PKK-HDP’nin yarattığı gerginliğe son vermek için ailesinden birisiyle görüşmesine izin verileceği söyleniyor” dedi.