Ana içeriğe atla

Aynur Doğan ile Mem Ararat’ın konserleri yasaklandı 

Aynur Doğan ile Mem Ararat’ın konserleri yasaklandı 
posted onMay 29, 2022
noyorum

Türkiye’de Kürtçeye yönelik son dönemde artan yasaklara bir yenisi daha eklendi. Kürt müzisyenler Aynur Doğan ile Mem Ararat’ın Bursa’da vereceği konserlerin iptal edildiği öğrenildi. 
 
AKP’li belediyeler ve valilikler, muhalif kimlikleriyle tanınan Kürt müzisyenlerin konserlerini yasaklamaya devam ediyor. 
 
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Aynur Doğan’ın 31 Mayıs Salı günü Bursa Kültür Park Açıkhava’da yapacağı konserin iptal edildiğini duyurdu. 
 
Konserin organizatör şirket tarafından iptal edildiğini ileri süren belediye, “Bahsi geçen konser organizasyonu Bursa Büyükşehir Belediyesi ve iştirakleri ile ilgisi bulunmamaktadır. Organizasyonu düzenleyen şirket ile görüşülerek, belirtilen tarihte yapılacak olan konserin firma tarafından iptal edildiği bilgisi alınmıştır” açıklaması yaptı. 
 
Aynı zamanda Kürt müzisyen Mem Ararat’ın da 29 Mayıs tarihinde Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde vereceği konser Bursa Valiliği tarafından iptal edildi. 
 
Valilik, konserin “kamu güvenliği” gerekçesiyle iptal edildiğini açıkladı.  
 
Geçtiğimiz günlerde Aynur Doğan’ın Kocaeli’nin Derince ilçesinde vereceği konser ilçenin AKP’li belediyesi, Metin-Kemal Kahraman kardeşlerin Muş konseri de valilik tarafından iptal edilmişti.