Ana içeriğe atla

Ayhan Bilgen’den HDP’ye: MYK’lara gönderilen notları mı açıklayayım?

Ayhan Bilgen’den HDP’ye: MYK’lara gönderilen notları mı açıklayayım?
posted onFebruary 13, 2022
noyorum

Ayhan Bilgen, HDP'de çözüm süreci nedeniyle Uludere olayının üstünü örten bir eğilim geliştiğini söyledi. Bilgen, aleyhinde propagandaya devam edilmesi durumunda “Kongre süreçlerinde olan bitenin bütün ayrıntısını açıklarım. MYK'lara gönderilen notları konuşmak zorunda mı kalayım!" dedi.

HDP’den istifa ederek yeni bir siyasi hareket başlatan eski Kars Belediye Başkanı ve eski HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, bir süredir sosyal medya üzerinden hakkında öne sürülen, "eş başkan yapılmadığı için istifa ettiği" ve Roboski Katliamı Davası’nın AİHM’den dönmesinden sorumlu olduğu şeklindeki paylaşımlara sert çıktı.

Milliyet gazetesinden Namık Durukan’a konuşan Bilgen, hakkında kampanya yürütüldüğünü öne sürerek bundan eski partisini sorumlu tuttu.

Bilgen, HDP'de çözüm süreci nedeniyle Uludere olayının üstünü örten bir eğilim geliştiğini söyledi. 

HDP'ye aleyhinde propogandaya devam edilmesi halinde önemli bilgileri açıklayabileceği mesajı veren Bilgen, "İki kongrede de bana (eş genel başkanlık) teklif edildi. Ama sonunda başka kulisler yürüdü. Sanki ben talipmişim gibi suçlanırsam, kongre süreçlerinde olan bitenin bütün ayrıntısını açıklarım. MYK'lara gönderilen notları konuşmak zorunda mı kalayım!" dedi.