Ana içeriğe atla

Mithat Sancar’dan ‘Tanrı’nın eli’ yorumu

Mithat Sancar’dan ‘Tanrı’nın eli’ yorumu
posted onOctober 6, 2021
noyorum

HDP Eş Başkanı Mithat Sancar, CHP heyetinin Erbil ziyareti, Kılıçdaroğlu’nun “Kürt sorununun çözüm yeri meclis, muhatabı HDP’dir” çıkışı ve Akşener’in “HDP meşrudur” açıklaması hakkında, “Bunun arkasında bir gizli el aranmamalı. Olsa olsa Maradona’nın tabiriyle bu ‘Tanrı’nın eli’ olabilir" yorumunu yaptı.

RS FM’de Atilla Güner’le Akşam Postası’na konuk olan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Programda kendisine CHP heyetinin Federe Kürdistan Bölgesi’ne olan ziyaretinin hemen sonrasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Kürt sorununun çözüm yeri meclis, muhatabı HDP’dir” açıklamasının peş peşe gelmesi konusu yöneltilince Sancar, “Bir gizli el mi var diye soruyorsanız gizli el yok. Ama en fazla gizli el diyebileceğiniz şey benim çok hoş bulduğum metafor çok çok sevgili değerli Maradona’nın ‘Tanrı’nın eli’ dediği şey olabilir. İngiltere’ye golü elle attıktan sonra, “Benim değil Tanrı’nın eli” demişti. İnanın şu anda olan şey, o doğal akış içinde karşılıklı etkileşimin toplumdan aldığı sinerjiyle akışıdır. Bir büyük el, komplo, planlanmış bir davranış da olabilirdi. Ama yok. Bizim çeşitli partilerle diyaloglarımız, görüşmelerimiz oluyor. Fakat bunların hiçbiri planlanmadı.” yorumunu yaptı. 

Seçim gerçekliğinin muhalefeti bu çıkışlara mecbur kıldığını belirten Sancar, “İktidar hedefi için ne yapmak gerektiğini düşünüp taşınıp tartıyorlar. İki anahtar olduğu söyleniyor biri HDP biri Kürt seçmen. Yani yol bize çıkıyor. HDP’nin temsil ettiği Kürtler çok güçlüdür. Türkiye’de 10 Kürt’ten 7’si HDP’li. Bu oran bir süredir sabitlendi. Daha önce 5 AKP olabiliyordu, 4 biz olabiliyorduk, 1 diğer.” ifadelerini kullandı.