Ana içeriğe atla

ABD’den Türkiye’ye S-400 uyarısı

ABD’den Türkiye’ye S-400 uyarısı
posted onSeptember 28, 2021
noyorum

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya’dan ikinci parti S-400 savunma sistemleri alımına ilişkin açıklamaları hakkında Reuters’a konuşan ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan bir sözcü, "Türkiye'yi Rusya'dan daha fazla askeri malzeme almama konusunda uyarıyoruz." dedi.

Erdoğan, ABD ziyaretinde CBS kanalına verdiği röportajda kendisine yöneltilen “Türkiye’nin ikinci parti S-400 alma ihtimali olup olmadığı” sorusuna, “Tabiki evet” cevabını vermişti.

Erdoğan’ın bu sözleri üzerine Reuters’e konuşan ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan bir sözcü, "Türkiye'yi S-400 sistemini elinde bulundurmaması ve Rusya'dan ek askeri malzeme almaktan kaçınması konusunda her fırsatta uyarıyoruz." açıklamasında bulundu.

ABD’nin Türkiye ile olan fikir ayrılıklarına rağmen ortaklıklarını güçlendirmenin yollarını aradığını belirten sözcü, Rusya’dan yeni bir askeri malzeme almanın Türkiye’yi bir kez daha CAATSA yaptırımları ile karşı karşıya bırakma riski taşıdığını söyledi.

Rusya’dan S-400 alması üzerine Türkiye’yi F-35 savaş uçağı programından çıkaran ABD, Türkiye Savunma Sanayii Başkanlığı’na ve Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'e CAATSA yaptırımları uyguladığını açıklamıştı.