Ana içeriğe atla

Salih Müslim: Qamişlo saldırıları Rusya’nın oyunu

Salih Müslim: Qamişlo saldırıları Rusya’nın oyunu
posted onApril 23, 2021
noyorum

PYD Eş Başkanlık Konseyi Üyesi Salih Müslim, Şam hükümetine bağlı Difa El Weteni milislerinin Qamişlo’da Özerk Yönetime bağlı İç Güvenlik Güçleri’ne yönelik saldırılarının arkasında Rusya ve Şam hükümetinin olduğunu söyledi.

Salı akşamı Qamişlo kent merkezinde, Difa El Weteni milisleri ile İç Güvenlik Güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanmış her iki taraftan çok sayıda kişi yaşamını yitirmiş ve yaralanmıştı.

Konu hakkında Özerk Yönetim’e yakın bir ajansa konuşan Müslim, “Şüphesiz hem Rusya hem de Şam hükümetiyle ilişkisi olan bu güçlerin saldırıları, ilk değil ve son olmayacak. Bu güçlerin amacı bölgede karmaşıklık çıkararak, halk arasına güvensizliği yaymaktır. Difaa El Wetani’nin önce karmaşıklık çıkaracağı ve ardından Rusya’nın araya gireceğini artık herkes biliyor. Kısacası yaşanan bu olayların hepsi bilinçli bir şekilde yapılıyor ve hiçbir ahlaki tutarlılığı yoktur” dedi. 

Yaşananların Suriye seçimleri ile ilgisi olduğuna dikkat çeken Müslim, Şam hükümetinin saldırı ve provokasyonlar ile halkın sandığa gitmesini sağlamak ve oyunu arttırmak istediğini söyledi.

Şam hükümetinin, Özerk Yönetim’e olan güveni sarsmayı ve istikrarsızlık yaratmayı amaçladığını belirten Müslim, “Yaşanalar Şam ve Rusya’nın oyunudur. Ruslar aynı şeyi Eyn Îsa ve Şehba’da da yaptı. Ger çekilmeyle birlikte taviz almak istediler fakat geri döndüler. Bu yaklaşımlar hem Rusya hem de Şam hükümetine olan güvenleri yok ediyor. Bütün bu gelişmelere güçlerimizin saldırılar karşısında zayıf olduğu anlamına gelmiyor. Çünkü bunların hepsi oyun” ifadelerini kullandı.