Ana içeriğe atla

Newsweek: İran, Yemen’e İHA konuşlandırdı, ABD ve Suudi’ye saldırabilir

Newsweek: İran, Yemen’e İHA konuşlandırdı, ABD ve Suudi’ye saldırabilir
Newsweek dergisi, teyid edilen uydu görüntülerinde İran rejiminin Yemen’de Husi milisleri kontrolündeki bölgelere  2 bin kilometre menzilli İHA’lar konuşlandırdığını, ve bu İHA’larla Suudi Arabistan ya da ABD'nin Basra Körfezi'ndeki hedeflerini vurabileceğini yazdı.
posted onJanuary 14, 2021
noyorum

Amerikan Newsweek dergisi, İran İslam Cumhuriyeti’nin Yemen’e konuşlandırdığı İnsansız Hava Araçları (İHA) ile Suudi Arabistan veya ABD’nin Basra Körfezi’ndeki hedeflerini vurabileceğini yazdı.

Newsweek dergisinin elde ettiği ve İran rejiminin askeri faaliyetlerini izleyen bir uzman tarafından da teyit edilen uydu görüntülerine dayandırılan habere göre, Yemen’in kuzeyinde İran rejimi emrindeki Şii Husi milis güçlerinin kontrolünde bulunan Cevf vilayetine 2 bin kilometre menzile sahip İran rejimi üretimi "Şahid-136" tipi İHA’lar konuşlandırıldı.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan ve isminin açıklanmasını istemeyen uzman, “İranlılar Yemen'deki Husi vekillerine gelişmiş İHA'lar teslim etti. Menzili içindeki çeşitli hedeflere saldırı düzenlemek için bu insansız hava araçlarını konuşlandırıyorlar” dedi.

“İsrail, Suudi Arabistan ya da ABD’ye saldırı düzenleyebilir”

Söz konusu uzman, İran rejiminin muhtemel bir saldırıda kendisine yöneltilecek suçlamaları savuşturmak için İsrail, Suudi Arabistan ya da ABD'nin Basra Körfezi'ndeki hedeflerine Yemen'deki vekil güçleri üzerinden saldırı düzenleyebileceğine işaret ederek, “Yapmak istedikleri şey ikna edici bir inkar edilebilirlik” ifadelerini kullandı.

İsrail Kamu Yayın Kuruluşu (KAN) 3 Ocak'ta yayımladığı haberinde, İran rejiminin, Irak veya Yemen'deki vekilleri üzerinden İsrail'e yönelik füze veya İHA saldırısından endişe edildiğini ve İsrail ordusunun buna karşı hazırlık yaptığını bildirmişti.