Ana içeriğe atla

Haşdi Şabililer PDK’nin Bağdat’taki binasını ateşe verdi

Haşdi Şabililer PDK’nin Bağdat’taki binasını ateşe verdi
İran rejimi güdümündeki Haşdi Şabi taraftarlarının Bağdat’ta Kürdistan Demokrat Parti’nin binasını ateşe verdikleri bildirildi.
posted onOctober 17, 2020
noyorum

Silahlı Şii milis gruplarının bir çatı altında bir araya getirilmesiyle oluşturulan ve İran İslam Cumhuriyeti’nin Irak’taki askeri eli gibi bir işlev yürüten Haşdi Şabi yanlıları, Irak’ın başkenti Bağdat’ta Kürdistan Demokrat Partisi’nin (PDK) binasını ateşe verdi.

Gelen bilgilere göre, Haşdi Şabi yanlısı bir grup,Bağdat’ın Karada bölgesinde bulunan PDK binası önünde toplanarak protesto gösterisi düzenledi ancak grup, şiddete başvurarak PDK binasına saldırıya geçti. Haşdi Şabi grubu, polisini olay yerine gelmemesi ardından binayı ateşe verdi.

Olay yerinden aktarılan bilgilere göre, Irak polisi, Haşdi Şabi yandaşı grubun binayı ateşe vermesine rağmen başından beri olay yerinde olan Bağdat polisi gruba müdahale etmedi.

Olayla ilgili Rûdaw’a açıklamalarda bulunan PDK Bağdat İl Sorumlusu Şiwan Mihemed Taha, Haşdi Şabi’nin günlerdir sosyal medya aracılığıyla Cumartesi günü PDK binası önünde protesto gösterisi düzenleyeceğini duyurduğunu belirterek, “Biz de öncesinde Iraklı güvenlik güçlerinin yanı sıra ilgili tarafları uyardık” dedi.

Haşdi Şabi yandaşlarının daha önce de kendilerini tehdit ettiklarınnı ifade eden Şiwan Mihemed Taha şunları söyledi:

“Daha önce de birkaç kez tehdit ettikleri için biz de öncesinden önlemlerimizi aldık. Dün güvenlik güçleri parti binası önünde nöbet tutmaya başladı ancak bu sabah itibariyle yapılan saldırılara karşı kayıtsız kaldılar. Aksine kapıları açtılar ve Haşdi Şabililer içeri girerek bize saldırdı. Öncesinden ne yapacaklarını ve niyetlerini bildiğimiz için önlemimizi aldık.”

PDK binasına yönelik gerçekleşen söz konusu Haşdi Şabi saldırısının PDK Politbüro üyesi ve eski Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari'nin, Irak Hükümeti’nin ‘temel bir görevi Yeşil Bölge’yi milis ve halk güçlerinden temizlenmesi gerektiğini’ söylemesinin ardından yaşandığı belirtiliyor.

PDK Irak Parlaamentosu Milletvekili Nasır Herki ise “Şii Milletvekili Yusuf Kilabi, meclis toplantısında Hoşyar Zebari'nin Haşdi Şabi’ye karşı saygısızlık ettiğini dile getirmesinin ardından Meclis Başkanı Yardımcısı Hasan Kabi Zebari’nin özür dilemesi gerektiğini söyledi” dedi.