Ana içeriğe atla

Netanyahu uyardı: Hizbullah silah imalathanesi benzin istasyonunun yanıbaşında

Netanyahu uyardı: Hizbullah silah imalathanesi benzin istasyonunun yanıbaşında
İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Lübnan Hizbullahı’nın Beyrut’ta bir gaz ve benzin istasyonunun hemen yanında silah imal ettiğini belirterek uyarıda bulundu.
posted onSeptember 30, 2020
noyorum

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, İran İslam Cumhuriyeti güdümündeki Lübnan Hizbullahı’nın Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta bir gaz ve benzin istasyonunun hemen yanında silah imal ettiğini belirterek uyarıda bulundu.

Kudüs'ten New York'taki Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na video konferans yoluyla bağlanan İsrail Başbakanı Netanyahu, Hizbullah’ın kalesi konumunda olan Beyrut'un güney banliyösü Jnah'da Hizbullah’a ait gizli bir silah deposu olduğunu koordinatlarıyla birlikte gösteren fotoğraf ve haritalar gösterdi.

İran rejimi güdümlü Hizbullah’ın silah imal ettiği yerin bir gaz ve benzin istasyonunun hemen yanında olduğuna işaret eden uydu fotoğraflarını gösteren Netanyahu, 4 Ağustos’ta gerçekleşen büyük patlamaya atıfta bulunarak, Hizbullah’ın sebep olacağı yeni bir trajedinin yaşanmaması için bu faaliyetlerinin durdurulması gerektiğini söyledi.

4 Ağustos’ta Beyrut Limanı’nda patlayıcıların bulunduğu bir depoda yangın çıkması ardından yaşanan devasa patlamada Beyrut kenti harabeye dönmüş, yüzlerce kişi hayatını kaybetmiş binlerce kişi de yaralanmıştı. Patlamanın Lübnan ekonomisine maliyetinin 10 milyar dolar civarında olduğu belirtilmişti.

Tel Aviv yönetimi, İran rejimi tarafından desteklenen ve ABD ile birçok Avrupa ülkesinin terör örgütü olarak gördüğü Şii mezhebi ideolojisi ile hareket eden Hizbullah'ı  İsrail’e saldırmak için füzeler yapmakla suçluyor. Tel Aviv, İran rejimiyle birlikte Hizbullah’ı baş düşmanı olarak tanımlıyor.