Ana içeriğe atla

ABD’den Rojava’ya radar sistemi ve zırhlı araç sevkiyatı

ABD’den Rojava’ya radar sistemi ve zırhlı araç sevkiyatı
CENTCOM, DAİŞ ile mücadele kapsamında Rojava’daki Koalisyon güçlerne Sentinel tipi radar sistemi ile bazı zırhlı araçlar sevk edildiğini açıkladı.
posted onSeptember 19, 2020
noyorum

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Batı Kürdistan’a (Rojava), Sentinel tipi radar sistemi ve Bradley sınıfı zırhlı araçlar sevk ettiklerini açıkladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan CENTCOM Sözcüsü Albay Bill Urban, “ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, Suriye'nin kuzeydoğusundaki DAİŞ’e karşı Uluslararası Koalisyon kuvvetlerinin güvenliğine destek vermek amacıyla bazı adımların atılması talimatı verdi. ABD Kuvvetlerinin üzerinde savaş uçağı devriyelerini artırmak üzere Sentine radar sistemi ve Suriye Güvenlik Bölgesi’ndeki ABD askerlerine destek amaçlı Bradley Zırhlı Muharebe Araçları sevk etti" diye konuştu. 

Bu adımların ABD kuvvetlerinin terör örgütü DAİŞ ile mücadeleye devam etmelerini sağlamak üzere atıldığını ifade eden Urban, Koalisyon’un kuvvet koruma amaçlı bölgede kuvvet konumları konusunda değişikliğe gittiğini belirtti.

Urban, “Savunma Bakanlığı (PENTAGON) daha önce de Bradley araçlarını Suriye'ye sevk etmişti. ABD, Suriye'deki herhangi bir ülke ile çatışma peşinde değil ama gerektiği takdirde koalisyon kuvvetlerini koruyacaktır” ifadelerini kullandı.

 Urban, “gönderilen radar sistemi ve zırhlı araçlar ABD askerleri tarafından kullanılacaktır” dedi.

Albay Urban, bölgeye kaç adet zırhlı aracın gönderildiğine ilişkin soruya ise güvenlik gerekçesiyle yanıt vermek istemediğini söyledi.

Koalisyon: Gönderilen ekipman bölgede serbest harekat kabiliyeti sağlayacak

Radar sistemi ve zırhlı araçların gönderilmesiyle ilgili DAİŞ’e karşı Uluslararası Koalisyon’dan yapılan açıklamada ise bu araçların Amerikan askerlerince kullanılacağını ve koalisyon kuvvetlerine bölgede serbest harekat kabiliyeti sağlayacağı belirtildi.

Koalisyon açıklamasında, Pentagon'un daha önce 2019'da da Suriye'ye Bradley araçlarını sevk ettiği hatırlatıldı.