Ana içeriğe atla

İsrail Hamas’ın füze denemeleri yaptığı karargahı vurdu

İsrail Hamas’ın füze denemeleri yaptığı karargahı vurdu
İsrail ordusu, Hamas’a ait füze denemelerinin yapıldığı bir askeri karargaha yönelik hava saldırısı gerçekleştirdiğini duyurdu. Ordu ayrıca, patlayıcı ve savaş malzemeleri üretilen bir Hamas imalathanesinin de vurulduğunu bildirdi.
posted onSeptember 16, 2020
noyorum

İsrail ordusunun bu sabah erken saatlerde Gazze Şeridi'ndeki Hamas askeri karargah ve tesislerine yönelik sert bir hava saldırısı gerçekleştirdiği bildirildi.

İsrail ordusundan hava saldırısıyla ilgili yapılan açıklamada, hava saldırısının hedefinin, Hamas’ın füze denemeleri gerçekleştirdiği bir askeri karargah olduğu belirtildi.

İsrail ordusunun açıklamasında, aralarında patlayıcı ve savaş malzemeleri üretilen bir imalathane ve füze denemelerinin yapıldığı bir karargahın da bulunduğu Hamas'a ait 10 noktanın savaş uçaklarıyla vurulduğu belirtildi.

Saldırının, dün Gazze'den İsrail'e atılan roket nedeniyle gerçekleştirildiği kaydedildi.

İsrail ordusu, sabaha karşı Hamas'a ait noktaların vurulduğu sırada Gazze'den İsrail'e 13 roket atıldığını, bunlardan 8'inin etkisiz hale getirildiğini aktardı.

İsrail ordusundan dün yapılan yazılı açıklamada, Beyaz Saray'da İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn arasında ilişkileri normalleştirme anlaşmalarının imzalandığı dakikalarda abluka altındaki Gazze Şeridi'den İsrail tarafına roket atılması sonucu 2 kişinin yaralandığı duyurulmuştu.