Ana içeriğe atla

Kudüs Gücü’nün yeni Komutanı Kaani Suriye’deki milis güçleri ziyaret etti

Kudüs Gücü’nün yeni Komutanı Kaani Suriye’deki milis güçleri ziyaret etti
ABD tarafından öldürülen Kasım Süleymani’nin yerine Pasdaranlara bağlı Kudüs Güçleri Komutanlığına getirilen İsmail Kaani’nin Suriye’nin doğusunda bulunan İran rejimine bağlı milis güçleri ziyaret ettiği bildirildi.
posted onJune 29, 2020
noyorum

İran İslam Cumhuriyeti’nin yarı resmi haber ajansı Tesnim, İran rejiminin dış ülkelerdeki askeri operasyonlarını yürüten Kudüs Güçleri’nin yeni komutanı İsmail Kaani’nin, Suriye rejimine destek için Suriye’nin Irak’a sınır olan bölgelerinde bulunan İran rejimine bağlı milis güçleri ziyaret ettiğini duyurdu.

ABD tarafından öldürülen Kasım Süleymani’nin yerine İran rejimi Devrim Muhafızları’na (Pasdaran) bağlı Kudüs Güçleri Komutanlığı’na getirilen İsmail Kaani, Suriye’nin doğusunda bulunan İran rejimine bağlı milis güçleri ziyaret etti.

ABD’nin 3 Ocak’ta Bağdat’ta gerçekleştirdiği operasyonda İran rejiminin Irak’taki eli işlevini yürüten ve Irak’taki en üst Şii dini mercii olan Ali Sistani’nin fetvası ile Şii milis gruplarının bir araya getirilmesi ile oluşturulan Haşdi Şabi’nin Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis ve bazı İran rejimi ve Haşdi Şabi üst düzey askeri yetkilisi ile birlikte öldürülen Kudüs Gücü eski Komutanı Kasım Süleymani'nin yerine geçen İsmail Kaani, Suriye'ye gerçekleştirdiği ilk ziyarette, bölgede gerilimi arttıracak açıklamalar yaptı.

Suriye’nin Irak’a sınır olan Elbu Kemal bölgesindeki İran rejimine bağlı milis güçleri ziyaretinde DAİŞ’in İsrail ve ABD’nin eliyle bölgeye getirildiğini iddia eden Kaani, her iki ülkenin bölgedeki suç dolu komplolarının sona ermediğini savundu.

İsmail Kaani, daha önce yaptığı bir açıklamada ABD ve İsrail ile ilgili çok sert açıklamalarda bulunarak bu iki ülkeden intikam alacakları tehdidinde bulunmuştu.

ABD’nin yanı sıra her fırsatta İran rejiminin kendisine bağlı güçleri Suriye’den çekmesini dile getiren İsrail, belli aralıklarla İran rejimine bağlı bu milis güçlerin askeri karargahları ve silah depolarına hava saldırıları gerçekleştiriyor.

En son dün gece İsrail’e ait olduğu tahmin edilen savaş uçakları Suriye’nin Irak’a sınır olan Elbu Kemal bölgesindeki İran rejimine bağlı milis güçleri bombalamış 2’si İran rejimine bağlı milis, 4’ü Suriye rejim askeri olmak üzere 6 kişi öldürüldü.