Ana içeriğe atla

Mollalardan Ahmedinejad'ın cumhurbaşkanı adaylığına engel

Mollalardan Ahmedinejad'ın cumhurbaşkanı adaylığına engel
İran rejimi din adamlarının, Mayıs 2021'de yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimlerine adaylığını sunmak için çalışma yürüten İran rejimi eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın görüşme teklifini reddetti.
posted onAugust 3, 2020
noyorum

İran İslam Cumhuriyeti din adamları, Mayıs 2021'de yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimlerine adaylığını sunmak için çaba gösteren İran’ın eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın görüşme teklifini reddetti.

İran rejiminin Kum kentindeki Dini İlimler Merkezi din adamlaraındana Ayetullah Ali Ekber Mesudi, News Online haber portalına dün yaptığı açıklamada, "Din adamları Ahmedinejad'ın cumhurbaşkanlığı sırasında ne yaptığını unutmadı ve bu nedenle taleplerini reddetti" diye konuştu.

Mesudi, "Ahmedinejad olumlu bir şey elde etmeden 8 yıl boyunca başkanlık yaptı. Şimdi tekrar aday olmak istiyor. Ahmedinejad'ın bu yaşında artık evinde kalmasını ve Allah’ın onu affetmesi için ibadet etmesini öneriyorum” şeklinde konuştu.

Ahmedinejad geçen hafta önemli din adamlarıyla bir toplantı yapmak için ünlü Şii şehirlerinden biri olan Kum'u ziyaret etti. Ancak bir kişi hariç tüm din adamları Ahmedinejad’ın görüşme talebini reddetti.